Pečené husacie stehná

Pečené husacie stehná s lokšami a červenou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed dnes s husacinou. Podávala som s čerstvými lokšami a červenou kapustou.

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Husacie stehná som umyla a osušila kuchynským papierom.
  2. Na panvici som rozohriala masť a stehná som sprudka opiekla.
  3. Potom som ich obrátila a opiekla aj z druhej strany.
  4. Výpek, na ktorom som opekala stehná som preliala do keramickej misy, nakrájala som jarnú cibuľku a opiekla.
  5. Pridala som stehná, osolila, okorenila, posypala celou rascou a mletou červenou paprikou.Podliala som vývarom, zakryla a najprv som mäso dusila do mäkka, potom som ho odkryla a nechala na vrchu opiecť do chrumkava. Počas dusenia som ich vždy podliala malým množstvom vývaru.
  6. Hotové upečené stehná som ešte poliala 2 lyžicami červeného vína.
  7. Pokiaľ sa stehná piekli, pripravila som cesto na lokše. Rozdelila na menšie časti a vyvaľkala.
  8. Všetky pripravené.
  9. Opekala na suchej panvici a potom som ich potrela roztopenou masťou.
  10. Ukladala som ich na tanier a aby zostali dlhšie teplé a krehké, zakryla ich druhým tanierom.
  11. Hotové jedlo som podávala s červenou kapustou a lokšami. Prajem vám dobrú chuť