Pečené mäso
Pečené danielie lopatky (fotorecept)
Autor receptu: dusan444
Sviatočný obed.
20 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup- Lopatky prešpikujeme kúskami slaniny, osolíme, okoreníme.
- Na panvici na masti necháme podľa možnosti trochu mäso zatiahnuť.
- Lopatky preložíme na plech a vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme postrúhanú zeleninu a spolu orestujeme.
- Zeleninu vložíme do pekáča k lopatkám, podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a dáme piecť pri 180 °C.
- Asi po hodine prilejeme víno a dopečieme do mäkka. Ja so piekol ešte hodinu.
- Po upečení šťavu zmixujeme na omáčku a mäso oberieme od kostí.
- Chutí napr. s opekanými zemiakmi.
|