Pečené mäso

Pečené danielie lopatky (fotorecept)

Autor receptu: dusan444

Sviatočný obed.

20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lopatky prešpikujeme kúskami slaniny, osolíme, okoreníme.
  2. Na panvici na masti necháme podľa možnosti trochu mäso zatiahnuť.
  3. Lopatky preložíme na plech a vo výpeku orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme postrúhanú zeleninu a spolu orestujeme.
  4. Zeleninu vložíme do pekáča k lopatkám, podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a dáme piecť pri 180 °C.
  5. Asi po hodine prilejeme víno a dopečieme do mäkka. Ja so piekol ešte hodinu.
  6. Po upečení šťavu zmixujeme na omáčku a mäso oberieme od kostí.
  7. Chutí napr. s opekanými zemiakmi.