Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 11. februára 2019 18:17
Ďalšie recepty »
Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept)Foto: cesminaz

Fantasticky ochutené zemiaky s mäsom a tatárskou omáčkou. Jednoduché jednopekáčové skvelé jedlo, na ktorom si určite pochutí celá rodina :-) Príloha k zemiakom je ľubovoľná, u nás vyhralo mäso :-)

40 min
príprava
60 min
na 190 °C

Suroviny

7 ks väčšie
5 ks
Marináda na zemiaky:
1 ks
2 strúčiky
75 ml
25 ml
1 KL
Na tatársku omáčku:
450-500 g
2 PL
1 PL
4-5 ks (zavárané)
1 ks
50 ml
2 KL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti (alebo cukor)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Ja som tatársku pripravila už deň predtým a dala na noc do chladničky postáť, lepšie sa chute prepoja. Na tatárku potrebujeme jogurt, hustú smotanu, horčicu, worcester, trocha medu (cukor), olej, soľ, korenie, 1 veľkú cibuľu a 4-5 uhoriek - záleží od veľkosti. Najprv si celkom na drobno pokrájame cibuľu a uhorky, potom všetko spolu zmiešame. Soľ a korenie si treba dať podľa chuti. Ja som dala 1/2 dl slnečnicového a ešte trocha aj olivového oleja. Kto chce si to mixne, ja nezvyknem :-)

    Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pred prípravou jedla si najprv urobíme marinádu na zemiaky, je to veľmi jednoduché. Jednu stredne veľkú cibuľu a 2 veľké strúčiky cesnaku mixneme na kašu s 1 dl oleja a 1 KL soli. Ja som dala 3/4 dl slnečnicového a 1/4 dl ľanového oleja, ale môžte dať aj len slnečnicový. Verte, že chuťovo budú zemiaky fantastické!

    Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si väčšie zemiaky a kuracie stehná. Zemiaky očistíme a pokrájame pozdĺž na hrubo. Stehná len 2x narežeme. Do zemiakov dáme mixnutú cibuľovú pastu a poriadne premiešame. Stehná som len naolejovala a po jednom osolila. Všetko dáme na trocha naolejovaný pekáč, na jednu stranu zemiaky a na druhú mäso. Na vrch zemiakov som ešte nasypala drvenú cayenne. Pekáč dáme piecť do rúry, ktorú sme si rozohriali na 190 °C na cca 1 h. Na konci pečenia som dala pekáč celkom na dno rúry na 5-10 min, aby boli zemiaky aj zo spodu chrumkavejšie :-)

    Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a už hotové jedlo :-) Výborne ochutené zemiaky s chrumkavou kôrkou a kuracie mäso :-) Už len tatársku k tomu a verte, že si pochutí celá rodina.

    Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A už si len servírovať a pochutnať na dobrom jedle :-) Namiesto mäsa si k čisto pečeným zemiakom môžte podľa chuti spraviť aj vyprážaný syr alebo nejakú zeleninu. K týmto chutným zemiakom sa hodí naozaj všeličo :-) Prajem dobrú chuť!

    Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou (fotorecept) - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist