Pečené cibuľovo-cesnakové zemiaky s kuracími stehnami a domácou tatárkou fotorecept
Foto: cesminaz
Fantasticky ochutené zemiaky s mäsom a tatárskou omáčkou. Jednoduché jednopekáčové skvelé jedlo, na ktorom si určite pochutí celá rodina :-) Príloha k zemiakom je Zobraziť celý popisFantasticky ochutené zemiaky s mäsom a tatárskou omáčkou. Jednoduché jednopekáčové skvelé jedlo, na ktorom si určite pochutí celá rodina :-) Príloha k zemiakom je ľubovoľná, u nás vyhralo mäso :-)
príprava
na 190 °C
Suroviny
7 ks väčšie |
|
5 ks |
|
Marináda na zemiaky: | |
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
75 ml |
|
25 ml |
|
1 KL |
|
Na tatársku omáčku: | |
450-500 g |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
4-5 ks (zavárané) |
|
1 ks |
|
50 ml |
|
2 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti (alebo cukor) |
|
Postup
-
1
Ja som tatársku pripravila už deň predtým a dala na noc do chladničky postáť, lepšie sa chute prepoja. Na tatárku potrebujeme jogurt, hustú smotanu, horčicu, worcester, trocha medu (cukor), olej, soľ, korenie, 1 veľkú cibuľu a 4-5 uhoriek - záleží od veľkosti. Najprv si celkom na drobno pokrájame cibuľu a uhorky, potom všetko spolu zmiešame. Soľ a korenie si treba dať podľa chuti. Ja som dala 1/2 dl slnečnicového a ešte trocha aj olivového oleja. Kto chce si to mixne, ja nezvyknem :-)
-
2
Pred prípravou jedla si najprv urobíme marinádu na zemiaky, je to veľmi jednoduché. Jednu stredne veľkú cibuľu a 2 veľké strúčiky cesnaku mixneme na kašu s 1 dl oleja a 1 KL soli. Ja som dala 3/4 dl slnečnicového a 1/4 dl ľanového oleja, ale môžte dať aj len slnečnicový. Verte, že chuťovo budú zemiaky fantastické!
-
3
Pripravíme si väčšie zemiaky a kuracie stehná. Zemiaky očistíme a pokrájame pozdĺž na hrubo. Stehná len 2x narežeme. Do zemiakov dáme mixnutú cibuľovú pastu a poriadne premiešame. Stehná som len naolejovala a po jednom osolila. Všetko dáme na trocha naolejovaný pekáč, na jednu stranu zemiaky a na druhú mäso. Na vrch zemiakov som ešte nasypala drvenú cayenne. Pekáč dáme piecť do rúry, ktorú sme si rozohriali na 190 °C na cca 1 h. Na konci pečenia som dala pekáč celkom na dno rúry na 5-10 min, aby boli zemiaky aj zo spodu chrumkavejšie :-)
-
4
...a už hotové jedlo :-) Výborne ochutené zemiaky s chrumkavou kôrkou a kuracie mäso :-) Už len tatársku k tomu a verte, že si pochutí celá rodina.
-
5
A už si len servírovať a pochutnať na dobrom jedle :-) Namiesto mäsa si k čisto pečeným zemiakom môžte podľa chuti spraviť aj vyprážaný syr alebo nejakú zeleninu. K týmto chutným zemiakom sa hodí naozaj všeličo :-) Prajem dobrú chuť!
Dobre predpokladas,cibuľu treba mixovať s niečím,minimálne vodou,ale olej v tomto prípade zohral pozitívnu úlohu.
Ja si ale zvyknem cibuľu usušiť,potom pomixujem na prášok a pridávam,tak na zemiaky pečené,lupienky zemiakové a všade,kde sa hodí.
Je možné,že to zmení chuť,oproti čerstvej,ale pre mňa pohodlné a cibuľa dochuti.
Tvoje zemiaky sú perfektné,mne by stačilo k nim kyslé mlieko :-) čo nič nemení na kombinácii u teba:-)
:-))) zemiaky nie sú hlavné jedlo,ale v tomto recepte ide predovšetkým o tie zemiaky :-) Ako som mala nazvat to mäso k zemiakom? Hlavné menü?? :-)) Nazvala som to prílohou,lebo tú vieš k tymto zemiakom striedat.Raz mäso,raz vyprážaný syr alebo karfiol,zelenina atd :-) Dakujem ti za komentík,pobavil si ma :-) Pekný den vsetkym!
Nie Cezminka,na slnku:-) v susicke na ovocie,ale dá sa aj v rúre. Nakrájam na pol či hrubé prúžky a dám do studenej vody,potom nechám odkvapkať a na papieri v rúre,alebo v susicke cca 60st., Osvedčilo sa mi aj tak,že som mala cibuľu v mrazáku,(zvyknem si urobiť porcie nakrájanej,najmä,keď ma už klíčiť,aby som nevyhodila:-),a potom aj tá sa dá vysušiť.Potom jednoducho urobím prášok a tým dochucujem. Vyskúšaj,možno sa ti to zapáči.Drzim palace:-)
Bravo, tradične ste potešili Cesminaz.
Velmi dobra papanica