Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou

Autor receptu: redakcia

Slávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie; nehľadať gastronomické poklady v cudzine, keď by sme ich našli doma – hoci aj v podobe príloh.

4
porcie
30 minút
príprava
300 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rúru a predhrejeme na 130 C. Do pekáča nakrájame na väčšie kúsky všetku zeleninu, pridáme cesnak, tymian a rozmarín. Býčie rebrá osolíme, okoreníme, položíme na zeleninu, podlejeme vínom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre do mäkka. Keď sú rebrá hotové, vyberieme ich z pekáča.
  2. Pekáč dáme na oheň, vydusíme do tuku, zaprášime múkou, zalejeme vodou a 10 minút povaríme. Precedíme a dochutíme. Býčie rebrá servírujeme s karlovarskou knedľou.
  3. Rožky nakrájame na kocky a dáme do zlata zapiecť do rúry. Na masle opražíme cibuľu a cesnak do ružova, vlejeme mlieko, smotanu, pridáme soľ, petržlenovú vňať. Vyberieme rožky, dáme ich do misy a chvíľku chladíme. Pridáme vajcia, zamiešame, necháme postáť. Zo vniknutej zmesi urobíme valčeky, ktoré zabalíme do fólie a alobalu. Varíme v horúcej vode 20 minút. Vyberieme z vody, vybalíme a nakrájame.