Pečené buchty plnené vanilkovým krémom fotorecept
Foto: olinecka
Tieto buchty potešia nielen malých, ale aj veľkých. Cesto možno použiť na parené buchty, dukátové buchtičky.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
1 kocka |
|
250+350 ml vlažné |
|
2 PL (+ 2 ČL do kvásku) |
|
1-2 ČL (na dochutenie podľa seba) |
|
1 ks |
|
125 g čerstvé rozpustené |
|
z 1 citróna |
|
(na vymastenie plechu) |
|
(na posypanie) |
|
Plnka: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
2 PL pikantný |
|
Postup
-
1
Príprava ingrediencií.
-
2
Do važného mlieka 250 ml dáme 2 ČL cukru, 2 PL múky, rozdrobíme droždie necháme vykysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme 2 PL cukru, soľ na chuť 1-2 ČL, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, vajíčko a kvások.
-
3
Rukou vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste 40-45 minút.
-
4
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenu pracovnú dosku. Rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a nakrájame na štvorce.
-
5
Keď čakáme na kysnutie cesta, uvaríme v mlieku hustý vanilkový puding, do ktorého za horúca vmiešame lekvár a necháme vychladnúť.
-
6
Plech vymastíme olejom, dáme ho trocha viac, aby sme omastili buchty. Buchty plníme plnkou a ukladáme na plech vedľa seba.
-
7
Cesto sa vydarilo a preto som urobila aj parené buchty.
-
8
Rúru predhrejeme na 170 stupňov a pečieme 30-35 minút do zlatista. Ešte za horúca buchty potrieme olejom, vychladnuté posypeme práškovým cukrom. Sú vhodné pre deti na raňajky, desiatu alebo výbornú večeru. Dobrú chuť.
+++
Ja som to videl aj jedol, je to fantázia.
Vdaka za info :-) tak raz to aj ja tak skúsim ;-P
Jasné len, zabuchaj. Ďakujem za komentár pozdravujem.
Je to naozaj fajnota. Ďakujem za pekný komentik. Pozdravujem.
Som rada, že potešilo moje pečenie a najmä moja plnka aspoň vieš, aké je to výborné. Ďakujem.
Len skus.
ja som do cesta miesto masla dala olej a lyzicu rumu. Plnka bola iba s jahodovym pudingom.
Buchty su vyborne, dakujem za taku trochu mini inspiraciu...
Dakujem za recept.