Pečené bravčové mäso

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido

Autor receptu: tatianka2008

4
porcie
30 (+ odležanie mäsa minút
príprava
60 + 30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do misy.
  2. K mäsu pridáme soľ, bazalku, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, mletú rascu, cesnakové korenie, mletú červenú papriku. Všetko spolu premiešame a necháme odstáť pol hodinu.
  3. Po pol hodine dáme mäso na plech, podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 230 stupňov približne na pol hodinu.
  4. Po pol hodine odkryjeme alobal a mäso podlejeme. Bez alobalu pečieme ďalej pol hodinu na 180 stupňov.
  5. Hokkaido tekvicu očistíme a vydlabeme. Nakrájame na hranolky. Dáme ich do misky, pridáme olivový olej, soľ, bylinky (majorán, bazalka, oregano, rozmarín). Všetko spolu premiešame a hranolky rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Upečené mäso vyberieme z rúry a vložíme do nej plech s tekvicovými hranolkami. Pečieme na 180 stupňov približne 30 minút.
  7. Podávame napríklad s uhorkovým šalátom. Dobrú chuť!