Pečené bravčové karé plnené bryndzou a olivami fotorecept

petravoska - fotkapetravoska, 27. marca 2011

Výborný nedeľný obed.

4-5
porcie
30 minút
príprava
80 minút
na 220 °C

Suroviny

1 kg
125 g
30 g
3 strúčiky
2 ks
0,5 PL
3 plátky




Postup

  1. 1

    Bryndzu vymiešame s olivami, trochou soli a čiernym korením. Zmesou naplníme karé, do ktorého sme si nožom urobili dieru.

    Pečené bravčové karé plnené bryndzou a olivami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso zašijeme ihlou a niťou.

    Pečené bravčové karé plnené bryndzou a olivami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masti opražíme slaninku a cibuľu a vložíme karé, ktoré sme predtým potreli soľou, aby sa mäso zatiahlo. Mäso preložíme do pekáča a polejeme výpekom. Pridáme rozpučený cesnak, posypeme rascou, podlejeme vodou a vložíme do rúry, kde ho 80 min. pečieme pri 220 stupňoch.

    Pečené bravčové karé plnené bryndzou a olivami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené mäso vyberieme z pekáča. Šťavu zlejeme do hrnca, uvedieme do varu, pridáme horčicu, chvíľku povaríme, ochutnáme, prípadne dokoreníme. Mäso krájame na plátky poliejeme šťavou a podávame napr. so zemiakovou kašou a nakladanou kapiou alebo inou, čerstvou, zeleninou.

    Pečené bravčové karé plnené bryndzou a olivami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

elantra
dakujem za tip, cez vikend sme robili plnene poprazenou cibulkou, klobasou a s bryndzou, bolo to mnamkove!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia