Pečené bravčové karé plnené bryndzou a olivami (fotorecept)

Autor receptu: petravoska

Výborný nedeľný obed.

4-5
porcie
30 minút
príprava
80 minút
na 220 °C

Postup

  1. Bryndzu vymiešame s olivami, trochou soli a čiernym korením. Zmesou naplníme karé, do ktorého sme si nožom urobili dieru.
  2. Mäso zašijeme ihlou a niťou.
  3. Na masti opražíme slaninku a cibuľu a vložíme karé, ktoré sme predtým potreli soľou, aby sa mäso zatiahlo. Mäso preložíme do pekáča a polejeme výpekom. Pridáme rozpučený cesnak, posypeme rascou, podlejeme vodou a vložíme do rúry, kde ho 80 min. pečieme pri 220 stupňoch.
  4. Upečené mäso vyberieme z pekáča. Šťavu zlejeme do hrnca, uvedieme do varu, pridáme horčicu, chvíľku povaríme, ochutnáme, prípadne dokoreníme. Mäso krájame na plátky poliejeme šťavou a podávame napr. so zemiakovou kašou a nakladanou kapiou alebo inou, čerstvou, zeleninou.