Pečená tekvica
Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
Autor receptu: redakcia
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie.* Či už ako obed do práce, alebo ak si chcete navariť jedlo na pár dní.
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Z tekvice odstránime semienka, ošúpeme ju a nakrájame na rovnaké kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné mesiačiky.
- V miske zmiešame tekvicu, cibuľu, karí pastu, olej a štipku soli. Zmes rozložíme do zapekacej misy a podlejeme asi 60 ml horúcej vody. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 220 °C asi 10 minút. Potom tekvicu odkryjeme,
polejeme smotanou, premiešame a pečieme ďalších 10 minút.
- Medzitým šošovicu dôkladne prepláchneme, vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Uvaríme domäkka a osolíme.
- Vajce v malom kastróliku varíme 5 minút, následne ho schladíme v studenej vode a ošúpeme.
- Pečenú tekvicu uložíme do uzatvárateľnej nádoby vhodnej na skladovanie jedál. Pridáme šošovicu a vajce. Tekvicové semienka, píniové oriešky a bylinky dáme do uzatvárateľného pohárika.