Pečená tekvica

Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce

Autor receptu: redakcia

Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie.* Či už ako obed do práce, alebo ak si chcete navariť jedlo na pár dní.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Z tekvice odstránime semienka, ošúpeme ju a nakrájame na rovnaké kocky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na jemné mesiačiky.
  2. V miske zmiešame tekvicu, cibuľu, karí pastu, olej a štipku soli. Zmes rozložíme do zapekacej misy a podlejeme asi 60 ml horúcej vody. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 220 °C asi 10 minút. Potom tekvicu odkryjeme, polejeme smotanou, premiešame a pečieme ďalších 10 minút.
  3. Medzitým šošovicu dôkladne prepláchneme, vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou. Uvaríme domäkka a osolíme.
  4. Vajce v malom kastróliku varíme 5 minút, následne ho schladíme v studenej vode a ošúpeme.
  5. Pečenú tekvicu uložíme do uzatvárateľnej nádoby vhodnej na skladovanie jedál. Pridáme šošovicu a vajce. Tekvicové semienka, píniové oriešky a bylinky dáme do uzatvárateľného pohárika.