Pečená ryba hoki s opekanými zamiakovými toliarikmi fotorecept
Foto: izabella929
Veľmi chutná ryba a úplne super rýchly recept na jej prípravu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rybu som namočila na pol hodinu do mlieka. Potom som ju vyžmýkala a nechala osušiť na kuchynskom papieri.
-
2
Zatiaľ som si pripravila prílohu, lebo ryba je za pár minút hotová. Zemiaky som ošúpala, nakrájala na kolieska a osušila.
-
3
Na panvici som rozohriala masť a zemiaky som z oboch strán opiekla.
-
4
Opečené vyložila na kuchynský papier.
-
5
Potom som vymenila panvicu a dala som rozohriať masť. Do ryby som urobila husté zárezy. Nie preto, že sú v nej kosti, ale sú to ozdobné zárezy.
-
6
Vložila zárezmi nadol do horúcej masti a minútu z jednej strany a minútu z druhej opiekla.
-
7
Hotové jedlo uložila na taniere a obložila zeleninou. Pripravila som mrkvový šalát, ktorý som vložila do citrónovej šupky po použití citrónu na ryby. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu