Opražená ryba

Pečená ryba hoki s opekanými zamiakovými toliarikmi (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Veľmi chutná ryba a úplne super rýchly recept na jej prípravu.

2
porcie
15 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rybu som namočila na pol hodinu do mlieka. Potom som ju vyžmýkala a nechala osušiť na kuchynskom papieri.
  2. Zatiaľ som si pripravila prílohu, lebo ryba je za pár minút hotová. Zemiaky som ošúpala, nakrájala na kolieska a osušila.
  3. Na panvici som rozohriala masť a zemiaky som z oboch strán opiekla.
  4. Opečené vyložila na kuchynský papier.
  5. Potom som vymenila panvicu a dala som rozohriať masť. Do ryby som urobila husté zárezy. Nie preto, že sú v nej kosti, ale sú to ozdobné zárezy.
  6. Vložila zárezmi nadol do horúcej masti a minútu z jednej strany a minútu z druhej opiekla.
  7. Hotové jedlo uložila na taniere a obložila zeleninou. Pripravila som mrkvový šalát, ktorý som vložila do citrónovej šupky po použití citrónu na ryby. Prajem vám dobrú chuť.