Opražená ryba
Pečená ryba hoki s opekanými zamiakovými toliarikmi (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Veľmi chutná ryba a úplne super rýchly recept na jej prípravu.
2 porcie |
15 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybu som namočila na pol hodinu do mlieka. Potom som ju vyžmýkala a nechala osušiť na kuchynskom papieri.
- Zatiaľ som si pripravila prílohu, lebo ryba je za pár minút hotová. Zemiaky som ošúpala, nakrájala na kolieska a osušila.
- Na panvici som rozohriala masť a zemiaky som z oboch strán opiekla.
- Opečené vyložila na kuchynský papier.
- Potom som vymenila panvicu a dala som rozohriať masť. Do ryby som urobila husté zárezy. Nie preto, že sú v nej kosti, ale sú to ozdobné zárezy.
- Vložila zárezmi nadol do horúcej masti a minútu z jednej strany a minútu z druhej opiekla.
- Hotové jedlo uložila na taniere a obložila zeleninou. Pripravila som mrkvový šalát, ktorý som vložila do citrónovej šupky po použití citrónu na ryby. Prajem vám dobrú chuť.