Pečená ryba

Pečená pražma s maslovou tekvicou

Autor receptu: redakcia

Pri výnimočnej večeri môžeme toto jedlo dozdobiť kaviárom a pečenou šalotkou, ktorá vyváži sladkú chuť tekvice.

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Na panvici s olivovým olejom krátko restujeme tekvicu s nakrájanou šalotkou, podlejeme trochou vody a prikryté dusíme úplne domäkka.
  2. Uvarenú tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom a zjemníme kockou masla. Krémovú omáčku podľa chuti dosolíme.
  3. Medzitým pražmu nakrájame na filety (ak kúpime hotové filety, ušetríme si prácu), pokvapkáme ich olivovým olejom, dochutíme soľou a korením, prípadne čerstvými bylinkami (tymian, rozmarín...) Ochutenú rybu pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 7–8 minút.