Pečená ryba
Pečená pražma s maslovou tekvicou
Autor receptu: redakcia
Pri výnimočnej večeri môžeme toto jedlo
dozdobiť kaviárom a pečenou šalotkou,
ktorá vyváži sladkú chuť tekvice.
Postup
- Tekvicu očistíme a nakrájame na menšie
kocky. Na panvici s olivovým olejom krátko restujeme tekvicu s nakrájanou šalotkou, podlejeme trochou vody a prikryté dusíme úplne
domäkka.
- Uvarenú tekvicu rozmixujeme ponorným
mixérom a zjemníme kockou masla. Krémovú omáčku podľa chuti
dosolíme.
- Medzitým pražmu nakrájame na filety (ak kúpime hotové filety, ušetríme si prácu), pokvapkáme ich olivovým olejom,
dochutíme soľou a korením, prípadne čerstvými
bylinkami (tymian, rozmarín...) Ochutenú rybu
pečieme v rúre pri teplote 180 °C asi 7–8 minút.