Je tu uz tolko receptov na plnene papriky asi ako na kapustnice. Toto je bez zaprazky bez mlieka bez pretlaku a rychlo upecena podla Zobraziť celý popisJe tu uz tolko receptov na plnene papriky asi ako na kapustnice. Toto je bez zaprazky bez mlieka bez pretlaku a rychlo upecena podla mojej mamy nemoze byt dobra lebo sa malo robila ( nebola uvarena na kolomaz , inac aj tu mam velmi rad ) ale nam aj takto chutila a mala ovela menej kalorii a nemali sme zahu. Mozno ze by tento recept mal byt pod kategoriou teple salaty.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 |
|
1 hrncek |
|
500 g mlete |
|
1 |
|
2 struciky |
|
za hrst |
|
3 |
|
400 ml konz. |
|
|
|
1lyzicka (pimenton) |
|
3 lyzice |
|
2 dcl |
|
|
|
|
|
1 |
|
|
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Ryzu som si uvaril ( kazdy podla svojej metody a chuti).Odlozil na stranu. Na drobno nakrajanu cibulu a cesnak som dal oprazit na olej a pridal trochu udenej cervenej papriky (pimenton). Pridal som mlete bravcove maso a miesal a niekolo minut oprazil az sa zatiahlo . Pridal korenie vo vode rozriedeny bujon zalial a dal dusit do makka.
- 2
Masitej paprike som odkrojil vrch asi v jedenej tretine. Vybral zilky a semienka. Poolejoval z vnutra a zvonku , posolil a pokorenil. Do vymastenej zapekacej misky som dal drtene talianske paradajky vo vlastnej stave plus zopar nakrajanych cerstvych a ochutil solou a korenim podlial cervenym vinom.
- 3
V miske som si zmiesal zmes podusene mlete maso a ryzu a pridal za lyzicu na drobno nakrajanej petrzlenovej vnate.Zmes som natlacil do paprik . Co ostalo zo zmesy som este pridal vajicko a struhanku aby sa mi to lepsie spojilo vyformoval gulky a vsetko dal piect do truby.
- 4
Servirovali sme len tak s talianskym chlebom cabiatou.Nie je nic lepsie ako povytierat tanier dobrym chlebikom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
uz aj na pohlad! Ja plnenu papriku tiez peciem ,ale servujem
s rajcinovou omackou a zemiakmi (pyre).
pridávam do kk
Oceňujem aj krásne foto, vtipný a zrozumiteľný popis receptu - no a estetické servírovanie. Ukladám do KK, lebo sa mi veľmi páči tvoj recept.