Pečená plnená paprika - moderná verzia

Autor receptu: 2010

Je tu uz tolko receptov na plnene papriky asi ako na kapustnice. Toto je bez zaprazky bez mlieka bez pretlaku a rychlo upecena podla mojej mamy nemoze byt dobra lebo sa malo robila ( nebola uvarena na kolomaz , inac aj tu mam velmi rad ) ale nam aj takto chutila a mala ovela menej kalorii a nemali sme zahu. Mozno ze by tento recept mal byt pod kategoriou teple salaty.

25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryzu som si uvaril ( kazdy podla svojej metody a chuti).Odlozil na stranu. Na drobno nakrajanu cibulu a cesnak som dal oprazit na olej a pridal trochu udenej cervenej papriky (pimenton). Pridal som mlete bravcove maso a miesal a niekolo minut oprazil az sa zatiahlo . Pridal korenie vo vode rozriedeny bujon zalial a dal dusit do makka.
  2. Masitej paprike som odkrojil vrch asi v jedenej tretine. Vybral zilky a semienka. Poolejoval z vnutra a zvonku , posolil a pokorenil. Do vymastenej zapekacej misky som dal drtene talianske paradajky vo vlastnej stave plus zopar nakrajanych cerstvych a ochutil solou a korenim podlial cervenym vinom.
  3. V miske som si zmiesal zmes podusene mlete maso a ryzu a pridal za lyzicu na drobno nakrajanej petrzlenovej vnate.Zmes som natlacil do paprik . Co ostalo zo zmesy som este pridal vajicko a struhanku aby sa mi to lepsie spojilo vyformoval gulky a vsetko dal piect do truby.
  4. Servirovali sme len tak s talianskym chlebom cabiatou.Nie je nic lepsie ako povytierat tanier dobrym chlebikom.