Pečená ryba
Pečená ryba

Pečená maslová ryba so zemiakovo-cviklovým pyré

Matej Gašpierik
šéfkuchár Hotela Dubná skala**** v Žiline, 15. apríla 2020
Pečená maslová ryba so zemiakovo-cviklovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

600 g
50 ml
3 g
6 g
štipka
500 g
100 g
100 g
300 g




Postup

  1. 1

    Osolenú červenú repu dáme piecť v alobale do rúry zohriatej na 170 °C na asi 45 minút podľa veľkosti. Červenú repu po upečení očistíme a rozmixujeme. Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a spravíme z nich pyré zjemnené maslom. K pyré primiešame rozmixovanú upečenú červenú repu.

  2. 2

    Maslovú rybu ochutíme bielym mletým korením a soľou, do ktorej nastrúhame citrónovú kôru. Opečieme na oleji s tymianom a estragónom. Keď je ryba zo všetkých strán opečená, vložíme ju do rúry vyhriatej na 180 °C na 18 minút.

  3. 3

    Pak choi kapustu dáme obvariť na 20 sekúnd do slanej vriacej vody, vyberieme ju do ľadovej vody a potom orestujeme na masle.

Diskusia k receptu

farbuska
Maslová ryba je mimoriadne chutná a toto je veľmi pekný recept - aj pre oči.
farbuska
@radox1 (15.4.2020 16:46)

Až teraz som si všimla aj tvoj komentár a súhlasím s @radox1 . Maslová ryba je skvelá, ale má sa konzumovať len do cca 170g porcia/dospelý človek. Deťom primerane menej. Ryba totiž obsahuje látku, ktorá síce nie je toxická, ale ľudské telo ju nevie dobre stráviť (chýba mu potrebný enzým) a väčšie množstvo tak môže spôsobiť zažívacie ťažkosti. Ja sama som nikdy pri konzumácii maslovej ryby žiadne problémy nemala, ale asi som nikdy neprekročila odporúčané množstvo.
2x haji a radox1




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia