Pečená krkovička v horčicovej marináde fotorecept

janazjarku - fotkajanazjarku, 16. septembra 2010

Bravčová krkovička je mäsko vhodné na pečenie či grilovanie, lebo aj po úprave zostáva šťavnaté popri iných spôsoboch prípravy som sa rozhodla urobiť jednoduchú Zobraziť celý popisBravčová krkovička je mäsko vhodné na pečenie či grilovanie, lebo aj po úprave zostáva šťavnaté popri iných spôsoboch prípravy som sa rozhodla urobiť jednoduchú marinádu podľa hesla niekedy je málo viac a v kombinácií so slaninkou bol výsledok veľmi chutný :-)

4
porcie
120 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 dcl
2 PL
1 KL
2 ks
10 dkg
1 kg




Postup

  1. 1

    Z oleja, horčice, korenia a soli si pripravíme marinádu.

    Pečená krkovička v horčicovej marináde (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krkovičku vykostíme /kosť si odložíme na kapustnicu :-)/ a nakrájame na hrubšie plátky. Mäso nenaklepávame ! Marinádou potrieme mäso a necháme odležať minimálne 12 hodín /jednoducho od večera do rána pred prípravou/ v chladničke.

    Pečená krkovička v horčicovej marináde (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistené zemiaky pokrájame po dĺžke /kolieska sa mi pri takejto úprave rozpadli/ a vložíme do nádoby kde sa bude piecť vhodná je remoska, alebo vyšší pekáč. Zemiaky nesolíme, ani neomastíme, lebo krkovička má tuku dosť.

    Pečená krkovička v horčicovej marináde (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu pokrájame na hrubšie polkolieska cca 1cm a slaninu na plátky ja som pri príprave použila "Gazdovskú slaninu"

    Pečená krkovička v horčicovej marináde (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cibuľu poukladáme na zemiaky.

    Pečená krkovička v horčicovej marináde (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cibuľku dáme marinovanú krkovičku a na jednotlivé rezne dáme plátky slaniny a môžeme piecť. Výsledok sa dostaví asi po 90 minútach pečenia. Dobrú chuť dievčatá a chlapci :-)

    Pečená krkovička v horčicovej marináde (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a keďže krkovička je veru jedlo, ktoré zasýti uvarila som polievku z kuracích krídiel a krkov :-) namiesto rezancov som urobila vajčkové lievance a hotovo.

    Pečená krkovička v horčicovej marináde (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Krásne vypečená krkovička.Nemala by som,ale milujem.Prečo to nezdravé je také dobré? Pekne spracovaný recept.
enerrgizer
perfektné..krkovička je na grilovačku a pečenie fakt výborná a tvoja vyzerá krásne chrumkavo....
zdezda
mňaaaaaaaaaam, už viem, čo budeme papať v nedeľu :-))))
janazjarku
Ono sa vraví, že by sme nemali zhrešiť, ale uznajte dá sa to ? :-D Bože tie svinky majú také fajné mäsko!! :-D joj a tá slaninka fakt nemala chybuuu!!
janazjarku
Tajná informácia..v Kauflande je krkovičková akcia cca 2,5 € za kilooo!!! Pssssssssssssst!!
garanco
Najlepšie by mi teraz padlo, keby už všetko pripravené v remoske čakalo na mňa v kuchyni a ja by som to dala iba piecť! Veď tu pri "mašinke" toho veľa nenachystám.
evia
ozaj pekne nafotené, určite vyskúšam, dávam do KK
veronka8
aj ja viem čo budem variť v nedeľu , mám rada jednoduchú prípravu a jedlo "z jedného hrnca" ako hovoria nemci je vždy fajn!!!!!!!!!!!!
a z kostí bude vývar s rezancami !
altyn
Zabudol som podotknúť že sa mi veľmi páči že ste zdôraznili že mäso sa nevyklepáva! Som toho zástancom. :-))))))))))))))
altyn
Fantastické!!!!!!! Jednoduché a lahodné! Vrele odporúčam každému skúsiť. @jANAZJARKU , máte pravdu že niekedy je menej viac. Ja fakt neviem akým slovom to opísať... Ešte ma napadá- FAMÓZNE!!! :-)))))
zdezda
Ahoj, Janka, urobila som túto dobrotu, veeeeeeeľmi nám chutilo, dík
janazjarku
@altyn @zdezda tak to som rada, že sa podarilo aj ja mám rada všetko z jedného hrnca :-) určite sem pridám aj niečo dusené, lebo v poslednej dobe samé pečené recepty :-D
janazjarku
Ďakujem pekne :-) doyvedela som sa to len dnes, lebo som bola na dovolenke a internet doma dáko ochorel :-(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia