Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. novembra 2015

Príjemný sviatočný deň som pre mojich milých obohatila pečenou kačkou s plodmi jesene..kačku som po dopečení potrela zázvorovým medom..klasickú žemlovú plnku som obohatila pečenými Zobraziť celý popisPríjemný sviatočný deň som pre mojich milých obohatila pečenou kačkou s plodmi jesene..kačku som po dopečení potrela zázvorovým medom..klasickú žemlovú plnku som obohatila pečenými pečienkami na cibuľke a varenými gaštanmi..zbytok gaštanov som piekla v trúbe s kačkou..

10
porcií
35+225 minút
príprava
225 minút
na 200/180 °C

Suroviny

3,2 kg domáca
2 PL
Na plnku:
8 ks z predošlého dňa
3 ks
4 ks
1 ks
podľa chuti
 uvarené
Červená kapusta:
1 PL
2 ks hlávková
podľa chuti
1 dl
2 PL
2 ks pokrájané
2 PL
Príloha:
 domáca




Postup

  1. 1

    Kačku som vybrala z mrazničky už piatok večer..v sobotu som ju poriadne nasolila znútra aj zvonku a uložila do chladničky...dnes som ju umyla od soli, a znova posolila , ale už iba primerane..

    Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pripravila som si plnku..rožky som pokrájala, pokropila len tak ľahko s mliekom..na panvicu som dala roztopiť kačaciu masť, pokrájané pečienky som orestovala spolu s cibuľkou..pridala som ich k rožkom spolu s pokrájanými gaštanmi..

    Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridala som rozšľahané vajcia...do ktorých som pridala soľ aj mleté korenie..

    Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    naplnila som kačku..zvonku som ju osolila a posypala rascou..

    Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    uložila som ju na plech a vložila do trúby vyhriatej na 200st. neskôr som teplotu znížila na 180 st. a piekla sa 200 min. potom som ju celú potrela zázvorovým medom a vložila znova na 15.min. zapiecť...kačku som pokrájala uložila na plech a ešte do chrumkava dopiekla 10 min..

    Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokiaľ sa piekla kačka, pripravila som si červenú kapustu...na troške oleja som opražila cibuľku, pridala som 1 lyžicu cukru a nechala zkaramelizovať...pridala som pokrájanú červenú kapustu, soľ, mleté čierne korenie, celú rascu, podliala som octom...dusila som ju 20 min. potom som k nej pridala olúpané a pokrájané jabĺčka, podliala som ju červeným vínom a dusila do mäkka..už k hotovej a mäkkej kapuste som pridala 2 lyžice drienkový lekvár a nechala ešte prejsť varom knedlíky som si pripravila ešte v sobotu, lebo som ich robila viac, tak som potrebovala na to dosť času..

    Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    jedlo som uložila na taniere, pridala som aj plnku s pečenými gaštanmi...obedík ako lusk..a moji milí hostia si veru veľmi pochutnali.. kačacie prsia som pokrájala na úhľadné plátky, takže porcií bolo akurát dosť...prajem vám dobrú chuť...

    Pečená kačka so zázvorovým medom a s plnkou z pečienok a gaštanov (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Krásne :-).
mesiar50
Ja som mal dnes tiež pečenú kačku, ale bez tých tvojich super príloh okolo nej.Spravil som si k nej, iba bulgur so zeleninou.
* * * * *
kukulienka71
tvojim hosťom sa nečudujem, že chodia radi na nývštevu:-) krásna kačica, už by som sa aj ja mala po nejakej obzrieť.
sracz
"Bronzová" voňavá nádhera vyšla spod Tvojich šikovných rúk, milá @izabella929 a ja ju obdivujem v nemom úžase! Jesenný čas s paletou farieb na listoch stromov a "pravých škorpiónov" je v plnom rozbehu; double nadstavovaná plnka s dusenou červenou kapustou a parenou "klednou" rozhodne ošperkuje aj túto "poéziu"!
alena77
Krásne. Prečítala som recept so zatajeným dychom a myšlienkou na realizovanie receptu.
jujoska
pekny recept, niekto zbytocne natiera medom kacicu uz skor, ja tiez az pred koncovym dopecenim. Mnam
izabella929
@manya , máš pravdu, plnka bola veľmi chutná...)@afataga , bola to jesenná poézia a ja som ju s láskou položila na stôl v plnej kráse a nevšednej chuti..)@kukulienka71 , bola pravá domáca a fantastická..preto som jej aj dopriala pozornosť..dostala som od môjho bračeka zázvorový med tak som ho využila..chuť bola báječná..a s tou plnkou, no paráda.-)@sracz ,to vieš, že sa snažím využiť všetko domáce dokonale..venujem tomu pozornosť, lebo nie každý deň je nedeľa..okrem kačky, ktorá bola veľmi chrumkavá , bola pochválená aj chuť červenej kapusty..no a s domácim žemľovým knedlíkom to výborne ladilo...)@alena77 ,potešila si ma...verím, že pokiaľ to pripravíš tak, ako ja, budú tvoji stravníci spokojní...ja som rada, že mojim chutilo...) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre..)
izabella929
@jujoska ,podľa mňa je to tiež zbytočné,natieram medom len pred dopečením..chuť je celkom iná...vďaka za milý komentár.-)
babkamt
pekne si pohostila návštevu. Láka ma vyskúšať tvoju plnku. Vidieť, že je to domáca kačica. Je krásne žltá, správne zaoblená:-)
katka78
Pekné sviatočné "jesenné" jedlo, páči sa mi využitie gaštanov v ňom.
janger
Pripravila si zase paradnu hostinu, @izabella :-)....Ten zazvorovy med, to je nejaky specialny druh medu, alebo si zmiesala med so zazvorom?
izabella929
@janger , tento zázvorový med som dostala od môjho brata, ktorý ma cez víkend navštívil...vyrobil ho sám a vyzerá a chutí presne tak ako med..ale ja som nejak pozabudla v tej debate, sa aj opýtať na recept...takže ak s ním budem volať,určite si budem pýtať recept..môj btar je presne taký výmyselník a gurmán ako ja..ďakujem pekne za komentár.-)
izabella929
@janger , máš pravdu, naša maminka bola vynikajúca kuchárka a všetci moji traja bratia to majú tiež v génoch..) ďakujem pekne za milý komentár.-*)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia