Pečená kačka
Pečená kačka

Pečená kačka s bezlepkovými lokšami a chrumkavou kapustou

novalim - fotkanovalim, 8. apríla 2023. Komerčný recept.
Pečená kačka s bezlepkovými lokšami a chrumkavou kapustou
Foto: novalim

Po predveľkonočnom pôste sa žiada pripraviť si poriadnu slávnostnú hostinu. A práve takú pre vás máme. Do zlatista upečená kačka s chrumkavou kapustou Zobraziť celý popisPo predveľkonočnom pôste sa žiada pripraviť si poriadnu slávnostnú hostinu. A práve takú pre vás máme. Do zlatista upečená kačka s chrumkavou kapustou a bezlepkovými lokšami zaiste patria na váš sviatočný stôl. Lokše si pripravíte jednoducho z našej novej bezgluténovej zmesi, ktorá obsahuje aj zemiakovú múku. Tak dobrú chuť celej rodine.
Zdroj: www.novalim.sk

4-6
porcie
200 minút
príprava
150 minút
na 190 °C

Suroviny

2 bal. (v prášku)
(trochu na poprášenie dosky)
1 ks (čerstvá alebo mrazená)
1 pohár (alebo 1 menšia čerstvá)
1 ks menšia
1 PL
 (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Deň vopred kačku rozbalíme zo sáčku, vyberieme drobky (ak ich obsahuje) - necháme si len pečeň - ostatné sa dá použiť napr. do polievky. Umyjeme ju, osušíme a poriadne zvnútra aj zvonka osolíme. Netreba soľou šetriť. Necháme ju takto nasolenú odokrytú na pekáči pri izbovej teplote až do rána.

  2. 2

    Na druhý deň vložíme do vnútra kačky pečienku a kačicu podlejeme v hlbšom pekáči trochou vody. Poprepichujeme ju vidličkou na rôznych miestach, aby počas pečenia vytekala z nej masť von. Prikryjeme buď vrchnákom od pekáča alebo alobalom lesklou stranou dnu a dáme piecť do vyhriatej rúry. Najprv pečieme na 190 °C približne 75 minút. Potom odokryjeme, a prebytočnú masť odoberieme do hrnčeka. Pečieme ďalej stále prsami nahor ešte 45 minút. Na záver kačku otočíme na druhú stranu prsami smerom nadol a pečieme ešte 30 minút dozlatista.

  3. 3

    Lokše si pripravíme podľa návodu na obale. Z dvoch balení nám vyjde asi 20 lokší.

  4. 4

    Na prípravu kapusty si v hlbšom hrnci so širokým dnom rozpálime olej, na ktorom orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Keď je cukor roztopený do hneda, vložíme do hrnca kapustu. Osolíme, okoreníme (ak máme čerstvú nakrájanú kapustu, pridáme aj ¼ ČL rasce). Prikrytú dusíme na slabej teplote cca 10-15 minút do chrumkava.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia