Snehové tortičky

Pavlovovej tortičky

Autor receptu: katarinalucanova

Jednoduché bielkové tortičky s mascarpone krémom a malinovým rozvarom.

15 ks
porcií
15 minút
príprava
90 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Mini pavlovky sa pripravujú podobne ako pusinky. Bielky a cukor miešame v miske metličkou na parou cca 10 minut. Miešame ručne kým sa cukor nerozpustí. Najlepšia skúška je ponoriť prsty a zistiť či medzi prstami ešte cítiť kryštáliky cukru. Keď je cukor rozpustený, premiestnime bielkovú zmes do mixéra a šľaháme do tuha. Pridáme preosiaty Solamyl a citrónovú šťavu. Sneh ma byť krásne lesklý a má dokonale držať tvar.
  2. Bielkovú zmes premiestnime do cukrárenského vrecka so zdobiacou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame košíčky s priemerom cca 6 cm. Striekame od stredu smerom von do kruhu a následne kraje smerom hore. Z tejto dávky vyjde 13-15 ks tortičiek.
  3. Dáme sušiť do rúry. Ja suším 90 minút pri 90 °C. Teplota sušenia sa môže líšiť, záleží od rúry. Rúru počas sušenia neotvárať po dosušení nechať v rúre do úplného vychladnutia rúry. Takto usušené tortičky môžeme skladovať v uzavretej dóze aj mesiac.
  4. Krém: Mascarpone, smotanu, cukor a instantnú kávu vyšľaháme spolu na tuhý hladký krém. Trvá to len pár minút, pozor na prešľahanie.
  5. Malinový rozvar: Maliny zalejeme 50 ml vody, pridáme cukor a krátko povaríme. V 50 ml vody rozmiešame Solamyl, prilejeme k malinám na zahustenie. Krátko prevaríme.
  6. Plnenie tortičiek: Na dno tortičky dáme malinový rozvar a naň pomocou cukrárenskej špičky nastriekame krém. Vrch ozdobíme ovocím. Tortičky plníme tak hodinu pred podávaním, aby sa nerozmočili. Ak z časových dôvodov potrebujeme naplniť skôr, tak vnútro tortičiek pred plnením vytrieme pomocou štetca roztopenou bielou čokoládou. Tortičky vytreté čokoládou vydržia aj 2 dni.