Snehové tortičky
Pavlovovej tortičky
Autor receptu: katarinalucanova
Jednoduché bielkové tortičky s mascarpone krémom a malinovým rozvarom.
15 ks porcií |
15 minút príprava |
90 minút na 90 °C |
Postup
- Mini pavlovky sa pripravujú podobne ako pusinky.
Bielky a cukor miešame v miske metličkou na parou cca 10 minut. Miešame ručne kým sa cukor nerozpustí. Najlepšia skúška je ponoriť prsty a zistiť či medzi prstami ešte cítiť kryštáliky cukru. Keď je cukor rozpustený, premiestnime bielkovú zmes do mixéra a šľaháme do tuha. Pridáme preosiaty Solamyl a citrónovú šťavu. Sneh ma byť krásne lesklý a má dokonale držať tvar.
- Bielkovú zmes premiestnime do cukrárenského vrecka so zdobiacou špičkou a na plech s papierom na pečenie striekame košíčky s priemerom cca 6 cm.
Striekame od stredu smerom von do kruhu a následne kraje smerom hore. Z tejto dávky vyjde 13-15 ks tortičiek.
- Dáme sušiť do rúry. Ja suším 90 minút pri 90 °C. Teplota sušenia sa môže líšiť, záleží od rúry. Rúru počas sušenia neotvárať po dosušení nechať v rúre do úplného vychladnutia rúry. Takto usušené tortičky môžeme skladovať v uzavretej dóze aj mesiac.
- Krém:
Mascarpone, smotanu, cukor a instantnú kávu vyšľaháme spolu na tuhý hladký krém. Trvá to len pár minút, pozor na prešľahanie.
- Malinový rozvar:
Maliny zalejeme 50 ml vody, pridáme cukor a krátko povaríme. V 50 ml vody rozmiešame Solamyl, prilejeme k malinám na zahustenie. Krátko prevaríme.
- Plnenie tortičiek: Na dno tortičky dáme malinový rozvar a naň pomocou cukrárenskej špičky nastriekame krém. Vrch ozdobíme ovocím. Tortičky plníme tak hodinu pred podávaním, aby sa nerozmočili. Ak z časových dôvodov potrebujeme naplniť skôr, tak vnútro tortičiek pred plnením vytrieme pomocou štetca roztopenou bielou čokoládou. Tortičky vytreté čokoládou vydržia aj 2 dni.