Patizónovo - ryžový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Receptík na ďalšie využitie patizóna, veľmi chutnej zeleninky.

10
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Uvaríme si ryžu, ktorú si najskôr dobre umyjeme. Na rozohriaty olej dáme opražiť umytú ryžu, chvíľu opražíme a premiešame, pridáme soľ, vegetu a vodu. Keď sa ryža začne variť, stíšime oheň na minimum, ryžu premiešame a pridáme aj hrášok. Po chvíľke znova poprekladáme ryžu a necháme na platni dôjsť. Pekáčik alebo misu na zapekanie si vymastíme olivovým olejom a dáme polovicu ryže do nádobky. Patizón si očistíme a nakrájame na plátky. Posolíme a pokvapkáme olivovým olejom a posypeme šalátovým korením. Polovicu naukladáme na ryžu.
  2. Pripravíme si panvicu, na ňu dáme olej, nakrájanú cibuľku, chvíľku porestujeme, pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Pripravíme si kuracie prsia, ktoré nakrájame na drobné kúsky, tiež si pripravíme aj mrkvu a pridáme k opraženej cibuli. Posolíme, pridáme kari korenie a sójovú omáčku.
  3. Chvíľku podusíme a pridáme nakrájanú papriku a paradajkový pretlak. Po chvíľke pridáme aj smotanu na varenie, chvíľku povaríme a nalejeme na pripravenú ryžu s patizónom.
  4. Na to poukladáme druhú časť patizónu, na to dáme aj zvyšnú ryžu, nastrúhaný syr a dáme do rozohriatej rúry piecť.