Patizónovo - ryžový nákyp (fotorecept)
Autor receptu: martina34
Receptík na ďalšie využitie patizóna, veľmi chutnej zeleninky.
10 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Uvaríme si ryžu, ktorú si najskôr dobre umyjeme. Na rozohriaty olej dáme opražiť umytú ryžu, chvíľu opražíme a premiešame, pridáme soľ, vegetu a vodu. Keď sa ryža začne variť, stíšime oheň na minimum, ryžu premiešame a pridáme aj hrášok. Po chvíľke znova poprekladáme ryžu a necháme na platni dôjsť. Pekáčik alebo misu na zapekanie si vymastíme olivovým olejom a dáme polovicu ryže do nádobky. Patizón si očistíme a nakrájame na plátky. Posolíme a pokvapkáme olivovým olejom a posypeme šalátovým korením. Polovicu naukladáme na ryžu.
- Pripravíme si panvicu, na ňu dáme olej, nakrájanú cibuľku, chvíľku porestujeme, pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Pripravíme si kuracie prsia, ktoré nakrájame na drobné kúsky, tiež si pripravíme aj mrkvu a pridáme k opraženej cibuli. Posolíme, pridáme kari korenie a sójovú omáčku.
- Chvíľku podusíme a pridáme nakrájanú papriku a paradajkový pretlak. Po chvíľke pridáme aj smotanu na varenie, chvíľku povaríme a nalejeme na pripravenú ryžu s patizónom.
- Na to poukladáme druhú časť patizónu, na to dáme aj zvyšnú ryžu, nastrúhaný syr a dáme do rozohriatej rúry piecť.