Paštéta z kuracej pečene (fotorecept)
Autor receptu: rastatouille
Toto je jednoduchý recept na paštétu z kuracích pečienok, zaliata tukom vydrží v
chladničke niekoľko dní.
Postup
- Cibuľu pokrájame na vačšie kocky.
- Pečienky umyjeme, očistíme a pokrájame približne na osminky.
- Na panvici na miernom plameni rozpustíme približne 100g husacieho tuku.
- Cibuľu pridáme k tuku a pomaly pražíme na miernom plameni.
- Keď je cibuľa opražená dozlata, odhrnieme ju na jednu polovicu a pridáme pečienky.
- Pečienky krátko opekáme na strednom plameni.
- Po chvíli zmiešame pečienky s cibuľou a pomaly pražíme až kým nie sú pečienky dobre prepečené. Odstavíme z plameňa a necháme vychladnúť.
- Medzitým nahrubo nasekáme približne dve lyžice petržlenovej vňate.
- Do mixéra pridáme pečienky s cibuľou, zvyšok husacieho tuku (cca 4 lyžice odložíme bokom na zaliatie paštéty), petržlenovú vňať. Prilejeme brandy, podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Rozmixujeme na jemnú paštétu.
- Zvyšok tuku rozpustíme na malom plameni. Odstavíme z plamena. Misky naplníme vychladenou paštétou a zarovnáme cca 1 cm pod okrajom misiek. Zalejeme husacím tukom a dáme do chladničky na min. 3 hodiny.