Parížske rožky
	        Parížske rožky z lieskových orieškov
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	          | 		  
				  	  
				  	30 ks porcií  | 
				  	  
				  	25 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 100 °C  | 
 
 Postup- Bielky vyšľaháme dopenista, medzitým dáme uvariť cukrový rozvar. Do vody nasypeme kryštálový cukor a na miernom ohni zahrievame, kým nedosiahne teplotu 85 °C, prilejeme ho do bielkovej peny
a šľaháme na tuhý sneh.
 - Práškový cukor spolu s mletými lieskovými orieškami premiešame a vmiešame ručne do snehu. Hmotu preložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech nastriekame rožteky alebo paličky. Sušíme
v rúre vyhriatej na 100 °C asi 40 minút.
 - Krém: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding. Po zhustnutí doň vmiešame nasekanú horkú čokoládu. Rozmiešame a necháme vychladnúť, zmes občas pomiešame. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista a po lyžiciach zašľaháme čokoládový puding. Nakoniec prilejeme rum. 
 - Krém preložíme do vrecka s hviezdicovou špičkou. Krúživými pohybmi nastriekame krém na vychladnuté rožteky a dáme na 60 minút stuhnúť do chladničky. 
 - Čokoládu rozpustíme spolu s olejom a rožteky do nej namáčame. Necháme stuhnúť.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |