Parížske rožky

Parížske rožky z lieskových orieškov

Autor receptu: redakcia

30 ks
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme dopenista, medzitým dáme uvariť cukrový rozvar. Do vody nasypeme kryštálový cukor a na miernom ohni zahrievame, kým nedosiahne teplotu 85 °C, prilejeme ho do bielkovej peny a šľaháme na tuhý sneh.
  2. Práškový cukor spolu s mletými lieskovými orieškami premiešame a vmiešame ručne do snehu. Hmotu preložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech nastriekame rožteky alebo paličky. Sušíme v rúre vyhriatej na 100 °C asi 40 minút.
  3. Krém: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding. Po zhustnutí doň vmiešame nasekanú horkú čokoládu. Rozmiešame a necháme vychladnúť, zmes občas pomiešame. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista a po lyžiciach zašľaháme čokoládový puding. Nakoniec prilejeme rum.
  4. Krém preložíme do vrecka s hviezdicovou špičkou. Krúživými pohybmi nastriekame krém na vychladnuté rožteky a dáme na 60 minút stuhnúť do chladničky.
  5. Čokoládu rozpustíme spolu s olejom a rožteky do nej namáčame. Necháme stuhnúť.