Parížske rožky
Parížske rožky z lieskových orieškov
Autor receptu: redakcia
30 ks porcií |
25 minút príprava |
40 minút na 100 °C |
Postup- Bielky vyšľaháme dopenista, medzitým dáme uvariť cukrový rozvar. Do vody nasypeme kryštálový cukor a na miernom ohni zahrievame, kým nedosiahne teplotu 85 °C, prilejeme ho do bielkovej peny
a šľaháme na tuhý sneh.
- Práškový cukor spolu s mletými lieskovými orieškami premiešame a vmiešame ručne do snehu. Hmotu preložíme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a na plech nastriekame rožteky alebo paličky. Sušíme
v rúre vyhriatej na 100 °C asi 40 minút.
- Krém: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding. Po zhustnutí doň vmiešame nasekanú horkú čokoládu. Rozmiešame a necháme vychladnúť, zmes občas pomiešame. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s práškovým cukrom dopenista a po lyžiciach zašľaháme čokoládový puding. Nakoniec prilejeme rum.
- Krém preložíme do vrecka s hviezdicovou špičkou. Krúživými pohybmi nastriekame krém na vychladnuté rožteky a dáme na 60 minút stuhnúť do chladničky.
- Čokoládu rozpustíme spolu s olejom a rožteky do nej namáčame. Necháme stuhnúť.
|