Parížske rožky

Parížske rožky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Zákusok s krémovou plnkou, vyhľadávaný v cukrárňach, na svadbách či väčších oslavách.* Rozhodne sa oplatí vyskúšať a upiecť, nie je to nič ťažké...

27 ks
porcií
50-55 minút
príprava
15-18 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky, štipku soli a cukor dáme do misky vhodnej nad paru, metličkou prešľaháme a misu dáme nad paru.
  2. Našľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame mleté orechy.
  3. Zmesou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou širšou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožteky.
  4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-18 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. V časti mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zbytok mlieka s kryštálovým cukrom dáme zovrieť. Po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Za horúca do pudingu vmiešame 50 g zmäknutého masla. Prelejeme do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
  6. Po vychladnutí mixérom puding rozmixujeme, zašľaháme po malých častiach zvyšok zmäknutého masla.
  7. Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou širšou špičkou a striekame na rožky, ktoré potom dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú sme nasekali na malé kúsky. Pridáme olivový olej, miešame kým sa všetko spojí. Rožky zvrchu namáčame v čokoládovej poleve. Dobrú chuť.