Parížske rožky
Parížske rožky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Zákusok s krémovou plnkou, vyhľadávaný v cukrárňach, na svadbách či väčších oslavách.* Rozhodne sa oplatí vyskúšať a upiecť, nie je to nič ťažké...
27 ks porcií |
50-55 minút príprava |
15-18 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky, štipku soli a cukor dáme do misky vhodnej nad paru, metličkou prešľaháme a misu dáme nad paru.
- Našľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame mleté orechy.
- Zmesou naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou širšou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožteky.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15-18 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- V časti mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zbytok mlieka s kryštálovým cukrom dáme zovrieť. Po zovretí vlejeme rozmiešaný pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Za horúca do pudingu vmiešame 50 g zmäknutého masla. Prelejeme do sklenenej misy, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí mixérom puding rozmixujeme, zašľaháme po malých častiach zvyšok zmäknutého masla.
- Krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou širšou špičkou a striekame na rožky, ktoré potom dáme do chladničky stuhnúť.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú sme nasekali na malé kúsky. Pridáme olivový olej, miešame kým sa všetko spojí. Rožky zvrchu namáčame v čokoládovej poleve. Dobrú chuť.