Parené buchty a langoše z jedného cesta fotorecept

tetadena - bez fotkytetadena, 25. júna 2013
Parené buchty a langoše z jedného cesta (fotorecept)
Foto: tetadena

Receptík robím už dlho, nebavilo ma totiž vyrábať dve rôzne cestá. Mám dvoch synov a manžela, ktorí parené buchty pokladajú za dezert a preto Zobraziť celý popisReceptík robím už dlho, nebavilo ma totiž vyrábať dve rôzne cestá. Mám dvoch synov a manžela, ktorí parené buchty pokladajú za dezert a preto som potrebovala vytvoriť aj hlavné jedlo a to sú langoše s čímkoľvek. Cesto je jednoduché a u nás sa hovorí, že "plané", také skoro bez chuti, veď tú mu dodajú ingrediencie ktoré do neho vložíte. Skúste, možno vám pochutí.

8-10
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 l skoro
2 ks
na langoše:
 na vysmážanie
na buchty:
 rozpustené
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Cesto si vyrobíme zmiešaním všetkých surovín, odložíme na teplé miesto. Malo by byť redšie ako na kysnuté koláče, ale to uvidíte, dajte toľko mlieka, aby bolo nadýchané a ľahučké.

  2. 2

    Po vykysnutí ho rozdeľte na dve časti, záleží na vás koľko chcete langošov a koľko buchiet. Ja nechávam tretinu na langoše a dve tretiny na buchty.

  3. 3

    Počas kysnutia cesta si pripravím cesnakovú pastu na langoše, je to skôr voda. Rozpučený cesnak so soľou a drvenou rascou.

    Parené buchty a langoše z jedného cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Langošové cesto rozkrájajte na jednotlivé diely, vyvaľkajte a vysmažte v rozpálenom oleji do zlatista. Bohato potrite cesnakovou zmesou a čímkoľvek, čo vám chutí a hlavné jedlo je hotové.

    Parené buchty a langoše z jedného cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Povykrajujte buchty, naplnte ich slivkovým lekvárom, alebo ovocím. Nechajte podkysnúť, kým vyprážate langoše a potom parte v pare asi 7- 8 minút. Hotové buchty vyberte na tanier, polejte horúcim maslom a štedro posypte práškovým cukrom. Ja dávam ešte kakao, ale môže byť aj tvaroh, alebo mak, či orechy. Dobrú chuť!

    Parené buchty a langoše z jedného cesta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

aretta
Ja takto robím langoše a šišky zároveň :-)
ariela6
skusim tvoj recept už som skušala viac receptov s varechy na langoše a chcela by som take ktore by boli čo najmanej masne tak skusim aj tvoj
ancicka
Vyzerá to dobré.Ja cesnakovú pastu robím tak,že cesnak rozpučím,troška posolím a potom pridaním olivového oleja dobré vyšľahám v mištičke do peny.
1x ivy3
marianne
takto prakticke mam rada:-) tiez mam jeden recept kde nejde cukor do kvasku,nedala si ani Ty vsak?
modrykamen
Dobré. Slané a sladké jedným vrzom. Čím jednoduchší recept, tým sa mi viac páči.
tetadena
Nie, do kvasku nedávam cukor a vôbec to tam nevadí, vykysne to krásne.
cesminaz
pre mna velmi zaujimave :-)) ukladam a istotne vyskusam vdaka
mamatata2
@tetadena , dnes som vyskúšala tento tvoj recept. Robila som z 3/4 kg múky, hlavne na buchty na pare pre vnúčatá a zo zvyšku vyšli 2 langoše. Cesto krásne vykyslo a práca mi išla od ruky, ďakujem za recept. iste budem robiť častejšie.
fidolena
Super konečne som našla recept dva v jednom lebo chcem robiť buchty ale syn je ofucany kvôli tomu že on chce langoše super ďakujem . Uložím si




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia