Parené buchty a langoše z jedného cesta (fotorecept)

Autor receptu: tetadena

Receptík robím už dlho, nebavilo ma totiž vyrábať dve rôzne cestá. Mám dvoch synov a manžela, ktorí parené buchty pokladajú za dezert a preto som potrebovala vytvoriť aj hlavné jedlo a to sú langoše s čímkoľvek. Cesto je jednoduché a u nás sa hovorí, že "plané", také skoro bez chuti, veď tú mu dodajú ingrediencie ktoré do neho vložíte. Skúste, možno vám pochutí.

8-10
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto si vyrobíme zmiešaním všetkých surovín, odložíme na teplé miesto. Malo by byť redšie ako na kysnuté koláče, ale to uvidíte, dajte toľko mlieka, aby bolo nadýchané a ľahučké.
  2. Po vykysnutí ho rozdeľte na dve časti, záleží na vás koľko chcete langošov a koľko buchiet. Ja nechávam tretinu na langoše a dve tretiny na buchty.
  3. Počas kysnutia cesta si pripravím cesnakovú pastu na langoše, je to skôr voda. Rozpučený cesnak so soľou a drvenou rascou.
  4. Langošové cesto rozkrájajte na jednotlivé diely, vyvaľkajte a vysmažte v rozpálenom oleji do zlatista. Bohato potrite cesnakovou zmesou a čímkoľvek, čo vám chutí a hlavné jedlo je hotové.
  5. Povykrajujte buchty, naplnte ich slivkovým lekvárom, alebo ovocím. Nechajte podkysnúť, kým vyprážate langoše a potom parte v pare asi 7- 8 minút. Hotové buchty vyberte na tanier, polejte horúcim maslom a štedro posypte práškovým cukrom. Ja dávam ešte kakao, ale môže byť aj tvaroh, alebo mak, či orechy. Dobrú chuť!