Parená knedľa

smile616 - fotkasmile616, 19. februára 2013
Parená knedľa
Foto: smile616

Takto ju robievam ja a zatial sa vždy podarila:))

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1
1 ks kocka
2 dl
1 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Veľmi jednoduchý recept:). Do 2dcl vlažného mlieka dám lyžičku cukru a rozdrvím droždie, nechám pár minút kým sa spraví kvások . Do misky si dám múku a posypem soľou. Kvások a vajce pridám k múke a vypracujem cesto. Prikryjem misku a nechám kysnúť na teplom mieste asi 30min .

  2. 2

    Cesto si rozdelím na dve polovice a spravím dva pekné bochníky .Vytvarujem z nich dve bagetky. Netreba zabudnúť potrieť olejom pred parením ,inak sa popraskajú ale chutia rovnako:)

    Parená knedľa - obrázok 2
  3. 3

    Robim klasicky na hrnci s horúcou vodou a utierkou .Prikryjem misku vandlíkom alebo hrncom a parím asi 25 min jednu.

    Parená knedľa - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Polotovary, Rýchla príprava (do 30 min.), Na pare

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ja som ju práve "doparila",spravila som z dvojitej dávky v pekárničke (2ks suš.droždie na 500g múky-dr Oetker)ináč všetko dvojmo,,, mlieko+voda 1:1,,,cesto bolo véééľmi tuhé,tak som pridala najprv 1dcl vlažnej vody-stále veľmi tuhé,tak som priliala ešte 1dcl vl.vody a bolo to akurát...(takže spolu 6dcl tekutiny) cesto super... nenechávala som vykysnúť,hneď som rozdelila na 4 časti,vytvarovala som bochníčky-teraz som nechala podkysnúť,,, zapla som parný hrniec a keď bol naštartovaný parila som postupne po dva kusy- 25 minút. Po otvorení som hneď popichala špajlou,vybrala z hrnca,pomastila olejom a nechala vychladnúť-výsledok - fenomenálny :-) najlepšia knedľa akú som kedy robila,mňam-inú už robiť nebudem... :-)
1x sichema