Foto: mariana33
Bez domácej knedle si moja rodina nevie určité druhy jedál ani predstaviť. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. A chuť, tá je neporovnateľná s Zobraziť celý popisBez domácej knedle si moja rodina nevie určité druhy jedál ani predstaviť. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. A chuť, tá je neporovnateľná s kupovanou:o)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, vajíčkom a soľou. Vypracujeme cesto. Môžme použiť na vymiesenie cesta domácu pekáreň, ale ja to robím ručne ako moja babka a svokra:o)
- 2
Cesto necháme hodinku na teplom mieste kysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 2-3 rovnaké časti. Vytvarujeme knedle. Necháme ich postáť cca 20min(ak budeme používať parný hrniec, tak ich necháme postáť v ňom).
- 3
Ja parím knedle v parnom hrnci, ale dajú sa pariť aj "klasika" na utierke. Ak použijete parný hrniec, tak jednotlivé nádoby potrieme olejom aj zo spodnej strany, aby sa knedle neprilepili. Knedle paríme v parnom hrnci 25min. a na utierke 20min. V parnom hrnci sa dajú pripraviť všetky naraz.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja robím zas takúto varenú a máš pravdu domáca je domáca,mne by kupovanú ani nejedli,raz sme ju mali a bolo to jak piliny,len sa to melnilo. Vydarila sa ti :-))