Parená knedľa

Autor receptu: smile616

Takto ju robievam ja a zatial sa vždy podarila:))

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Veľmi jednoduchý recept:). Do 2dcl vlažného mlieka dám lyžičku cukru a rozdrvím droždie, nechám pár minút kým sa spraví kvások . Do misky si dám múku a posypem soľou. Kvások a vajce pridám k múke a vypracujem cesto. Prikryjem misku a nechám kysnúť na teplom mieste asi 30min .
  2. Cesto si rozdelím na dve polovice a spravím dva pekné bochníky .Vytvarujem z nich dve bagetky. Netreba zabudnúť potrieť olejom pred parením ,inak sa popraskajú ale chutia rovnako:)
  3. Robim klasicky na hrnci s horúcou vodou a utierkou .Prikryjem misku vandlíkom alebo hrncom a parím asi 25 min jednu.