Parená kapusta s klobáskou (fotorecept )

margaretka28 - fotkamargaretka28, 22. januára 2014

Výborné a rýchle jedlo s domácich surovín robím vždy, ked som lenivá a nechce sa mi variť :-)

Suroviny

2 poháre (720 ml)
2 ks
1 ks stredne veľká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na troche masti zapeniť pokrájanú cibuľu.

    Parená kapusta s klobáskou (fotorecept ) - obrázok 1
  2. 2

    Pridať kvasenú kapustu aj so šťavou. Robím si domácu, podľa receptu od @remcula

    Parená kapusta s klobáskou (fotorecept ) - obrázok 2
  3. 3

    Rascu, bobkový list, premiešať , podliať trochou vody a zakryté pokrievkou pariť na miernom plameni . Občas premiešať a podľa potreby pridávať vodu, ale len po troške, tak na dno hrnca.

    Parená kapusta s klobáskou (fotorecept ) - obrázok 3
  4. 4

    Ked je kapusta taká polomäkká, skôr ešte trochu chrumkavá, pridať nakrájanú klobásu, premiešať, pridať korenie a ešte chvíľlu nechať pariť.

    Parená kapusta s klobáskou (fotorecept ) - obrázok 4
  5. 5

    Celé to je rýchle hotové a dobré, odkrojíme chlieb a môžeme jesť.

    Parená kapusta s klobáskou (fotorecept ) - obrázok 5

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
@margaretka28... šikovne si to vyriešila, musí to byť chutnučké pravdaže s klobáskou...) takto nejak, len neviem ako si opiekla moja susedka kapustu a uložila na mastný chlieb, lenže som sa na to neopýtala a už nemám koho..v každom prípade skvelá mňamka.-)šikuľka..
ja to zvyknem robit v rure spolu so zemiakmi, asi som este lenivejsia :) navrch pokveckat kyslou smotanou, zapiect, fu,, kazdopadne je to velmi chutne, a take nase :)
si ma videla v sobotu?? či som ti spomínala :-) , viem, že nie, usmievam sa, lebo presne takto ju robím k pečeným jaterniciam, vodu po troške prilievam, aby sa stačia vypariť, kým kapusta trochu zmäkne, ešte trošku prifarbím mletou paprikou, tebe ju zafarbila klobása, je to chutné , rýchle
všetkým dakujem za komentáre, @kecemis tie zemiaky musím vyskúšať@mariamka aj s tou smotanou to nie zlý nápad, @havino jaternice máme ale to by ma nenapadlo, vyskúšam aj tak :-) jedna kapusta a koľko obmien a to som sa bála, aby ma tu nevysmiali s takým obyčajným receptom, ale pre mna sú tie najobyčajnejšie veci najlepšie :-))
áno..jednoduché..dobré...klobásu spolu s kapustou podusím..k tomu zvlášť uvarené zemiaky...svokor to volal =sedliacke zemiaky=a mohol to jesť na raňajky..obed..i večeru...
teraz - v zime to veru mávame často..
@margaretka28 , dnes bodujes a ze obycajne veci...ja som mala navstevu zo Slovenska a doniesli mi balik kyslej kapusty a udenu klobasu, opatrujem to ako zlato, neviem sa rozhodnut co z toho, neviem neviem ci nepadnu na tento recept...to budu hody :)
Kyslú kapustu mám rada, takto jednoducho som ešte nevarila, tak najbližšie vyskúšam...len mám problém kúpiť dobrú, kvalitnú klobásku, som asi náročná...tvoj rcp sa mi páči:-)
Jednoduché a dobré , my sme to doma jedávali , niekedy aj bez klobásy, s posolenými uvarenými zemiakmi v šupke, veľmi sa to k tomu hodí.
ja to robím tak, že najprv popražím klobásu a na vyškvarenú masť priamo kapustu, viac masti netreba (ale fakt je, že na 1 kg kapusty použijem 3 klobásy)
zemiaky idem rýchlo uvariť, nezišlo mi na um podávať ich k tomu, vždy to jedávame s chlebom; no a tá smotana ... človek sa učí celý život ...
Mama robievala k jaterniciam podusenú kapustu a varené zemiaky, stále som nevedela, ako ju robila, teraz už viem, najmä keď to spomenula aj @havino , s mletou paprikou, ale bez klobásy, boli jaternice k nej.

Pridaj komentár k receptu: