Paradajky s hubovou plnkou v syrovej omáčke

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Paradajky umyjeme, odkrojíme vršok a vyberiem dužinu. Medzitým si nakrájame cibuľku opečieme na oleji, pridáme nakrájanú hlivu a uvarenú pohánku, všetko spolu restujeme, ochutíme soľou, korením, prelisovaným cesnakom, a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  2. Naplnené paradajky uložíme do ohňovzdornej misy, zalejeme syrovou omáčkou a dáme do rúry zapiecť. Syrová omáčka: na oleji speníme hladkú múku, pridáme cesnak, syrokrém, opražíme, zalejeme mliekom, pridáme soľ. korenie, vegetu a varíme aspoň 30 minút.
  3. Prevarenú precedíme, pridáme maslo nastrúhaný eidam, prevaríme a nakoniec zjemníme smotanou.
  4. NÁŠ TIP: Syrová omáčka je vždy chutnejšia, ak ju pripravíme z viacerých druhov syra. Veľmi dobré sú syry s modrou plesňou, mozarella zasa dodá vláčnu štruktúru.