Foto: mariamka
Už som to písala v komentároch, že som ju varila a príde mi ešte chutnejšia, než z bielej hlávkovej. Žiaľ, postup som nefotila, ale Zobraziť celý popisUž som to písala v komentároch, že som ju varila a príde mi ešte chutnejšia, než z bielej hlávkovej. Žiaľ, postup som nefotila, ale veď ani nebolo čo. Je to veľmi jednoduché.
Postup
-
1
Kapustu pokrájame, postrúhame na rezance. Dáme variť tak akurát prikrytú vodou. Osolíme, okoreníme a porascujeme.
- 2
Keď je už kapusta čiastočne dovarená, prilejeme paradajkový pretlak, ja mám môj domáci hustý zmrazený, dala som asi 6 dl, má to byť viac rajčinové ako vodové, tak sa nebojte. Isto sa dajú použiť kupované pretlaky alebo lúpané paradajky či iné polotovary.
- 3
A už len chvíľku dovaríme, dosolíme, docukrujeme, dokyslíme. Na záver som zjemnila maslom. My máme radi kôpor, tak som dala a chutí to skvele.
- 4
Taká pikoška, fotila som túto fotku a dala koštovať synovi, ktorý si práve ohrieval to kuracie soté. Napokon neodolal, dal si najprv túto chutnú polievočku. Nič svetoborné, ale výborná alternatíva, prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kde si,dievčatko..??zajtra túto spravím..zdravím..:-)
oo diky pekne, vlocky dobra volba, na zdravie :)