Paradajková kapusta s fašírkou
Autor receptu: zlota1
Toto jedlo varila mamina pomerne casto keď som bola malá.Milujem ho dodnes
6 porcií |
60 minút príprava |
60*45 minút na 180 °C |
Postup
- Najskor si zarobíme fašírku.Pečivo pokrájame a zalejeme horúcou vodou,alebo mliekom,aby zmäklo.Scedíme a dame do misky,pridáme mäso,vajcia,koreniny,horčicu a cibuľu nakrájanú nadrobno a pretlačený cesnak.Zmiešame na kompaktnú masu.Vymastíme si plech alebo formu a fašírkovú zmes upravíme do tvaru rolády a upečieme.
- Medzičasom si nakríjame alebo nastríhame hlávkovu kapustu,menšia hlávka stačí,na tenke slížiky.Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji,alebo masti.Pridáme kapustu,zalejeme pasírovanymi paradajkami,alebo pretlakom a vodou tak,aby bola všetka kapusta ponorená,pridáme koreniny,soľ a uvaríme domäkka.Dochutíme cukrom,zahustíme zátrepkou s hl.múky a podávame s upečenou fašírkou a chlebom.Dobrú chuť.