Foto: pusta
Moji chlapi milujú kuracie prsia i šampiňóny, pripravila som im z týchto surovín paprikáš s domácimi haluškami.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
400 g |
|
200 g čerstvé |
|
1 ks veľká |
|
50 g čerstvé |
|
150 ml |
|
podľa chui |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
1 PL mletá |
|
2 - 3 PL |
|
podľa potreby horúca |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia som pokrájala na kocky,...
-
2
...paradajky na malé kúsky,...
-
3
...v rozohriatom oleji som v hrnci orestovala cibuľu do sklovita,...
-
4
...podliala som ju malým množstvom horúcej vody, nechala vydusiť až na tuk, tento postup som opakovala celkom 3x, cibuľa sa rozpadne, ochutí paprikáš a prirodzeným spôsobom ho zahustí,...
-
5
...zatiaľ som pokrájala šampiňóny na hrubšie plátky,...
-
6
...k orestovanej cibuli som pridala paradajky, opražila som ich, aby stratili svoju kyslú chuť,...
-
7
...pridala som mletú papriku, nechala som ju za stáleho miešania úplne rozpustiť, krátko som ju opražila,....
-
8
...pridala som kuracie prsia, zvýšila som plameň a za stáleho miešania som ich sprudka oprážala,...
-
9
...kým sa nezatiahli a chvíľku som ich ešte oprážala v cibuľovo - paprikovom základe s paradajkami,...
-
10
...potom som pridala šampiňóny, oprážala som ich, kým stratili všetku tekutinu,...
-
11
...potom som ich osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
-
12
...zaliala som ich horúcou vodou do výšky mäsa, dusila na miernom plameni prikryté pokrievkou,...
-
13
...ked bolo všetko už mäkké a šťava sa zahustila, priliala som sladkú smotanu,...
-
14
...rozmiešala a krátko povarila, bolo hotovo.
-
15
Paprikáš som podávala horúci s domácimi haluškami,...
-
16
...je to veľmi chutná úprava kuracích pŕs ako paprikáš so šampiňónmi, smotana jedlo krásne zjemní, šťava sa nezahusťuje múkou, zahustí a ochutí ju cibuľa, šťavy nemá byť veľa, má byť o niečo redšia ako pri guláši.
Dovolím si aj k fotke poznámku, ak sa už učíš: podľa mňa je prepálená - dala si tam moc jasu. Dúfam, že to budeš brať ako konštruktívnu kritiku, lebo tak ju dávam. Pekný deň!
a kyslú smotanu nepoužívam z rovnakých dôvodov, už viem, že by som to mohla premixovať mixérom, ak je seknutá, zbytočnú robotu si nepridávam. dakujem za pochvalu.
@kukulienka71 , pozorne som si prečítala tvoj názor, ja si však myslím, že cibuľovú kašu som vydusila až na tuk, tým pádom sa paradajky v horúcom tuku oprážali, paprika sa tiež v horúcom tuku opražila a rozpustila, huby vždy pustia tekutinu, tá sa však odparila všetka, čiže sa aj opražili. súhlasím s tebou, že to mohlo byť aj na panvici zvlášť, je to komplikovanejšie síce, ale môže sa, ešte som nikdy nerobila paprikáš inak, ako v tom istom hrnci, všetko rad radom postupne so sebou.
a k fotke, fotím mobilom s automatikou a s bleskom, fotila som večer.
vážim si tvoj názor a dakujem.
samozrejme, že som tvoju kritiku prijala ako konštruktívnu a dobre mienenú.
ešte k šampiňónom, tie by sa mohli opražiť tiež zvlášť v panvici a pridať až do hotového jedla, to by však bolo už iné jedlo, paprikáš má byť dusený.
iste aj opražením šampiňónov zvlášť by to bolo výborné jedlo.
1.prsia nevhodne,lebo po duseni su bez chuti a suche.
2.ta omacka je nehomogenna,vyzera ako leco,a tie supky z rajcin by som nerad z taniera vyberal.
UPRAVENÉ REDAKCIOU
v bode 3az 4 v ziadnom pripade nie je cibula orestovana do sklovita.
veľmi pekne ti dakujem za pochvalu.
@ivetkapridunaji , som rada, že tebe sa jedlo páči :-)
dakujem za pochvalu.
Ináč, prečo často nesprávne píšeš niektoré nicky, ty ich nečítaš? A nie raz....prepáč, to ťa asi nahnevá, lebo to nemá nič s receptom, ale niekde som to musela napísať......
v omáčkach ako takých sa to nerobí, je to postup pre perkelty, paprikáše, guláše a tokáne.
to nie sú úmyselné chyby v nickoch,píšem dosť rýchlo, ide o preklepy, vždy som sa ospravedlnila a vykonala opravu, až na jeden posledný prípad, neskoro som si to všimla.
ale čítam!!! už fakt nemáš o čom písať, nudíš sa??? som už unavená z takýchto a podobných pripomienok tohto druhu.
toto si mi naozaj písať nemusela, stane sa aj iným.
prosím nepokračuj na túto tému, dakujem.