Paprikáš z kuracích pŕs so šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Moji chlapi milujú kuracie prsia i šampiňóny, pripravila som im z týchto surovín paprikáš s
domácimi haluškami.
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 90 °C |
Postup- Kuracie prsia som pokrájala na kocky,...
- ...paradajky na malé kúsky,...
- ...v rozohriatom oleji som v hrnci orestovala cibuľu do sklovita,...
- ...podliala som ju malým množstvom horúcej vody, nechala vydusiť až na tuk, tento postup som opakovala celkom 3x, cibuľa sa rozpadne, ochutí paprikáš a prirodzeným spôsobom ho zahustí,...
- ...zatiaľ som pokrájala šampiňóny na hrubšie plátky,...
- ...k orestovanej cibuli som pridala paradajky, opražila som ich, aby stratili svoju kyslú chuť,...
- ...pridala som mletú papriku, nechala som ju za stáleho miešania úplne rozpustiť, krátko som ju opražila,....
- ...pridala som kuracie prsia, zvýšila som plameň a za stáleho miešania som ich sprudka
oprážala,...
- ...kým sa nezatiahli a chvíľku som ich ešte oprážala v cibuľovo - paprikovom základe s paradajkami,...
- ...potom som pridala šampiňóny, oprážala som ich, kým stratili všetku tekutinu,...
- ...potom som ich osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
- ...zaliala som ich horúcou vodou do výšky mäsa, dusila na miernom plameni prikryté pokrievkou,...
- ...ked bolo všetko už mäkké a šťava sa zahustila, priliala som sladkú smotanu,...
- ...rozmiešala a krátko povarila, bolo hotovo.
- Paprikáš som podávala horúci s domácimi haluškami,...
- ...je to veľmi chutná úprava kuracích pŕs ako paprikáš so šampiňónmi, smotana jedlo krásne zjemní, šťava sa nezahusťuje múkou, zahustí a ochutí ju cibuľa, šťavy nemá byť veľa, má byť o niečo redšia ako pri guláši.
|