Paprikáš z králika s kôprovými haluškami

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 14. januára 2014

Králičie mäso pripravujem rada, lebo je jemné a zdravé.Ešte som ho nepiekla,vždy je dusené s dostatočným množstvom šťavy a samozrejme s haluškami.Tentoraz to boli Zobraziť celý popisKráličie mäso pripravujem rada, lebo je jemné a zdravé.Ešte som ho nepiekla,vždy je dusené s dostatočným množstvom šťavy a samozrejme s haluškami.Tentoraz to boli naše obľúbené kôprové.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks väčšia
4 PL alebo čerstva zelenina
1 PL
1 ks
2 ČL
podľa potreby
1 PL
Halušky:
30 dkg
1 ks čerstvé celé
1 ČL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Králičie mäso umyjeme,vykostíme a nakrájame na kocky.Očistenú cibuľu opražíme na oleji do zlata,stiahneme z ohna,prisypeme mletú papriku,premiešame,pridáme kúsky mäsa a opekáme chvíľu za stáleho miešania.Osolíme,pridáme čerstvú nakrájanú zelenú papriku a paradajku alebo lečo a podlejeme menším množstvom vody(aby mäso nebolo celkom ponorené).Dusíme pod pokrievkou do úplného zmäknutia.Medzitým si obvyklým spôsobom uvaríme halušky,do ktorých sme pridali čerstvý alebo sušený kôpor.V smotane rozmiešame múku a vlejeme k vriacemu dusenému mäsu,dobre zamiešame,necháme ešte 2-3 minútky variť a hotovo.

Diskusia k receptu

mariamka
presne takto ho mame aj my najradsej, ale tie koprove halusky, super vychytavka, urcite k tej stave vona a chut kopru pasuje, najblizsie robim :)
kukulienka71
@mariamka ,ďakujem pekne.Kôprové halušky som jedla prvý raz v maďarskej reštaurácii a hneď mi zachutili...dúfam,že aj vám budú;-)
zinnajdha
králika pripravujem podobne, viac ma zaujali kôprové halušky, tie aj ja najbližšie urobím. Napadlo mi, že do halušiek sa bežne pridáva špenát, teda by sme tam mohli dať aj iné bylinky...
slavka2012
Aj mne sa pacia Tvoje koprove halusky, urcite ich pri najblizsej prilezitosti vyskusam. KK.
lola
krasny a urcite aj velmi chutny,akurat dnes idem robit paprikas,len z kuracieho maska,uz sa tesim(-:vyborny typ na halusky,aj ja do nich rada kadeco pridavam,bylinky,semiacka,co doma najdem.....kopor nemam,tu u nas nie je velmi bezny,skoda,dam si poslat zo Slovenska(-:
inac,to leco potom rozmixujes?dakujem,pekny den....
kukulienka71
@zinnajdha ,@slavka2012 ,@synkopa ,ďakujem za záujem a pochvalu:-)@lola ,môžeš bez mäsa pomixovať,alebo prepasírovať šťavu ešte pred pridaním zátrepky,mne sa podarilo nabrať porciu takmer bez zeleniny,ale nám ani nevadia kúsky:-)neviem,v akom si teplotnom pásme,skús si sama vypestovať kôpor;-)
frezia
Vyborny recept na kralika. Urcite ho tak uvarim aj s tymi koprovymi haluskami.
veronika353
Minulý týden jsem dělala králičí perkelt s haluškami,ale koprové jsem ještě nezkoušela :-))) Ukládám:-)))
jamarlen
nádheram oridal by som ku haluškám aj tvaroh, nech je to maďarskejšie:)
jamarlen
presne to som mal na mysli - k tvojmu paprikášu, v reštauráciách ich dávajú dokonca k rybaciemu paprikášu, a ale aj samotné halušky s kôprovým tvarohom sme u babičky dostávali….
tvoj recept si urobíme, v trošku diétnejšej verzii túto nedeľu
kukulienka71
@jamarlen ,teraz si mi pripomenul jednu úžasne dobrú mňamku,keď si spomínal babku a kôpor...neviem ,či je to na Slovensku rozšírené,často nám babka -maďarka piekla sladký kysnutý koláč navrchu s kôprovým tvarohom(bolo tam neskutočne veľa kôpru natrhaného v záhrade)No,to musím upiecť!!!Prajem dobrú chuť k nedeľňajšiemu obedu!A ďakujem:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia