Foto: kukulienka71
Králičie mäso pripravujem rada, lebo je jemné a zdravé.Ešte som ho nepiekla,vždy je dusené s dostatočným množstvom šťavy a samozrejme s haluškami.Tentoraz to boli Zobraziť celý popisKráličie mäso pripravujem rada, lebo je jemné a zdravé.Ešte som ho nepiekla,vždy je dusené s dostatočným množstvom šťavy a samozrejme s haluškami.Tentoraz to boli naše obľúbené kôprové.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks väčšia |
|
4 PL alebo čerstva zelenina |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
|
|
podľa potreby |
|
1 PL |
|
Halušky: | |
30 dkg |
|
1 ks čerstvé celé |
|
|
|
1 ČL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Králičie mäso umyjeme,vykostíme a nakrájame na kocky.Očistenú cibuľu opražíme na oleji do zlata,stiahneme z ohna,prisypeme mletú papriku,premiešame,pridáme kúsky mäsa a opekáme chvíľu za stáleho miešania.Osolíme,pridáme čerstvú nakrájanú zelenú papriku a paradajku alebo lečo a podlejeme menším množstvom vody(aby mäso nebolo celkom ponorené).Dusíme pod pokrievkou do úplného zmäknutia.Medzitým si obvyklým spôsobom uvaríme halušky,do ktorých sme pridali čerstvý alebo sušený kôpor.V smotane rozmiešame múku a vlejeme k vriacemu dusenému mäsu,dobre zamiešame,necháme ešte 2-3 minútky variť a hotovo.
inac,to leco potom rozmixujes?dakujem,pekny den....
tvoj recept si urobíme, v trošku diétnejšej verzii túto nedeľu