Paprikáš z králika s kôprovými haluškami

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 14. januára 2014 0:23
Ďalšie recepty »

Králičie mäso pripravujem rada, lebo je jemné a zdravé.Ešte som ho nepiekla,vždy je dusené s dostatočným množstvom šťavy a samozrejme s haluškami.Tentoraz to boli naše obľúbené kôprové.

4
porcie
15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks väčšia
4 PL alebo čerstva zelenina
1 PL
1 ks
2 ČL
podľa potreby
1 PL
Halušky:
30 dkg
1 ks čerstvé celé
1 ČL
podľa potreby
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Králičie mäso umyjeme,vykostíme a nakrájame na kocky.Očistenú cibuľu opražíme na oleji do zlata,stiahneme z ohna,prisypeme mletú papriku,premiešame,pridáme kúsky mäsa a opekáme chvíľu za stáleho miešania.Osolíme,pridáme čerstvú nakrájanú zelenú papriku a paradajku alebo lečo a podlejeme menším množstvom vody(aby mäso nebolo celkom ponorené).Dusíme pod pokrievkou do úplného zmäknutia.Medzitým si obvyklým spôsobom uvaríme halušky,do ktorých sme pridali čerstvý alebo sušený kôpor.V smotane rozmiešame múku a vlejeme k vriacemu dusenému mäsu,dobre zamiešame,necháme ešte 2-3 minútky variť a hotovo.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist