Paprikáš z králika s kôprovými haluškami

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 14. januára 2014

Králičie mäso pripravujem rada, lebo je jemné a zdravé.Ešte som ho nepiekla,vždy je dusené s dostatočným množstvom šťavy a samozrejme s haluškami.Tentoraz to boli naše obľúbené kôprové.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks väčšia
4 PL alebo čerstva zelenina
1 PL
1 ks
2 ČL
podľa potreby
1 PL
Halušky:
30 dkg
1 ks čerstvé celé
1 ČL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králičie mäso umyjeme,vykostíme a nakrájame na kocky.Očistenú cibuľu opražíme na oleji do zlata,stiahneme z ohna,prisypeme mletú papriku,premiešame,pridáme kúsky mäsa a opekáme chvíľu za stáleho miešania.Osolíme,pridáme čerstvú nakrájanú zelenú papriku a paradajku alebo lečo a podlejeme menším množstvom vody(aby mäso nebolo celkom ponorené).Dusíme pod pokrievkou do úplného zmäknutia.Medzitým si obvyklým spôsobom uvaríme halušky,do ktorých sme pridali čerstvý alebo sušený kôpor.V smotane rozmiešame múku a vlejeme k vriacemu dusenému mäsu,dobre zamiešame,necháme ešte 2-3 minútky variť a hotovo.

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
presne takto ho mame aj my najradsej, ale tie koprove halusky, super vychytavka, urcite k tej stave vona a chut kopru pasuje, najblizsie robim :)
králika pripravujem podobne, viac ma zaujali kôprové halušky, tie aj ja najbližšie urobím. Napadlo mi, že do halušiek sa bežne pridáva špenát, teda by sme tam mohli dať aj iné bylinky...
krasny a urcite aj velmi chutny,akurat dnes idem robit paprikas,len z kuracieho maska,uz sa tesim(-:vyborny typ na halusky,aj ja do nich rada kadeco pridavam,bylinky,semiacka,co doma najdem.....kopor nemam,tu u nas nie je velmi bezny,skoda,dam si poslat zo Slovenska(-:
inac,to leco potom rozmixujes?dakujem,pekny den....
presne to som mal na mysli - k tvojmu paprikášu, v reštauráciách ich dávajú dokonca k rybaciemu paprikášu, a ale aj samotné halušky s kôprovým tvarohom sme u babičky dostávali….
tvoj recept si urobíme, v trošku diétnejšej verzii túto nedeľu
@jamarlen ,teraz si mi pripomenul jednu úžasne dobrú mňamku,keď si spomínal babku a kôpor...neviem ,či je to na Slovensku rozšírené,často nám babka -maďarka piekla sladký kysnutý koláč navrchu s kôprovým tvarohom(bolo tam neskutočne veľa kôpru natrhaného v záhrade)No,to musím upiecť!!!Prajem dobrú chuť k nedeľňajšiemu obedu!A ďakujem:-)

Pridaj komentár k receptu: