Paprikáš z králika s kôprovými haluškami

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 14. januára 2014

Králičie mäso pripravujem rada, lebo je jemné a zdravé.Ešte som ho nepiekla,vždy je dusené s dostatočným množstvom šťavy a samozrejme s haluškami.Tentoraz to boli naše obľúbené kôprové.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks väčšia
4 PL alebo čerstva zelenina
1 PL
1 ks
2 ČL
podľa potreby
1 PL
Halušky:
30 dkg
1 ks čerstvé celé
1 ČL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Králičie mäso umyjeme,vykostíme a nakrájame na kocky.Očistenú cibuľu opražíme na oleji do zlata,stiahneme z ohna,prisypeme mletú papriku,premiešame,pridáme kúsky mäsa a opekáme chvíľu za stáleho miešania.Osolíme,pridáme čerstvú nakrájanú zelenú papriku a paradajku alebo lečo a podlejeme menším množstvom vody(aby mäso nebolo celkom ponorené).Dusíme pod pokrievkou do úplného zmäknutia.Medzitým si obvyklým spôsobom uvaríme halušky,do ktorých sme pridali čerstvý alebo sušený kôpor.V smotane rozmiešame múku a vlejeme k vriacemu dusenému mäsu,dobre zamiešame,necháme ešte 2-3 minútky variť a hotovo.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Obed, Dusené, Varené, Bez chémie, Jedlá pre deti

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
presne takto ho mame aj my najradsej, ale tie koprove halusky, super vychytavka, urcite k tej stave vona a chut kopru pasuje, najblizsie robim :)
@mariamka ,ďakujem pekne.Kôprové halušky som jedla prvý raz v maďarskej reštaurácii a hneď mi zachutili...dúfam,že aj vám budú;-)
králika pripravujem podobne, viac ma zaujali kôprové halušky, tie aj ja najbližšie urobím. Napadlo mi, že do halušiek sa bežne pridáva špenát, teda by sme tam mohli dať aj iné bylinky...