Plnená paprika

Paprika s plnkou z quinoy v paradajkovej omáčke

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Quinou uvaríme v osolenej vode. Papriky rozpolíme, očistíme, umyjeme. Mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme. Časť mrkvy nastrúhame najemno, pridáme uvarenú quinou, cottage syr, vajce a dochutíme soľou. Keď je plnka hotová, naplníme umyté vyčistené papriky.
  2. Zvyšnú mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame nadrobno. Do kastróla dáme olej, pridáme nakrájanú zeleninu a restujeme na miernom ohni dozlata, pridáme drvené paradajky, vodu, soľ, cukor a uvaríme omáčku. Varíme, kým nie je zelenina mäkká, potom omáčku rozmixujeme a dochutíme.
  3. Naplnené papriky vložíme do kastróla plnkou hore, zalejeme omáčkou, zakryjeme alobalom, aby sme papriky zaťažili, a v rúre rozohriatej na 160 °C pečieme asi 30 minút. Hotovú papriku posypeme čerstvou nasekanou bazalkou.