Plnená paprika
Paprika s plnkou z quinoy v paradajkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- Quinou uvaríme v osolenej vode. Papriky rozpolíme, očistíme, umyjeme. Mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme. Časť mrkvy nastrúhame najemno, pridáme uvarenú
quinou, cottage syr, vajce a dochutíme soľou. Keď je
plnka hotová, naplníme umyté vyčistené papriky.
- Zvyšnú mrkvu, petržlen a cibuľu nakrájame
nadrobno. Do kastróla dáme olej, pridáme nakrájanú
zeleninu a restujeme na miernom ohni dozlata, pridáme drvené paradajky, vodu, soľ, cukor a uvaríme
omáčku. Varíme, kým nie je zelenina mäkká, potom
omáčku rozmixujeme a dochutíme.
- Naplnené papriky vložíme do kastróla plnkou
hore, zalejeme omáčkou, zakryjeme alobalom, aby
sme papriky zaťažili, a v rúre rozohriatej na 160 °C
pečieme asi 30 minút. Hotovú papriku posypeme
čerstvou nasekanou bazalkou.
|