Paprika plnená pšenom so zeleninou
Autor receptu: mlsalka
Prvý pokus s pšenom. :)
2 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Pšeno (125ml=pol hrnčeka) si 3x prepláchneme pod horúcou vodou. Pšeno dáme do hrnca a zalejeme celým hrnčekom vody. (250ml, 1:2, pšeno:voda). Osolíme, pridáme pár kvapiek oleja. Zeleninu som už mala v mrazáku pripravenú, tak som ju dala variť rovno so pšenom, že uvidím ako to dopadne.
- Od bodu varu som to celé varila ešte 15 minút. Potom som to nechala dôjsť v hrnci, pridala bazalku. Zatiaľ som paprikám odrezala klobúčiky (dosť nepodarene) a vydlabala jadierka. Hotovou zeleninovo-pšenovou zmesou som naplnila papriky do polovice a potom dala trochu brynze. Dala som znova pšenovú zmes a navrch som dala znova bryndzu. PLníme ešte horúcou zmesou, aby sa nám bryndza rozpustila. Hotovo.
- Kto chce, môže naplnené papriky dať ešte zapiecť na 10 minút do rúry, aby boli mäkšie. Musím povedať, že prvý pokus sa mi vydaril a s tou bryndzou to bolo super. Dobrú chuť.
|