Paprika plnená pšenom so zeleninou

Autor receptu: mlsalka

Prvý pokus s pšenom. :)

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pšeno (125ml=pol hrnčeka) si 3x prepláchneme pod horúcou vodou. Pšeno dáme do hrnca a zalejeme celým hrnčekom vody. (250ml, 1:2, pšeno:voda). Osolíme, pridáme pár kvapiek oleja. Zeleninu som už mala v mrazáku pripravenú, tak som ju dala variť rovno so pšenom, že uvidím ako to dopadne.
  2. Od bodu varu som to celé varila ešte 15 minút. Potom som to nechala dôjsť v hrnci, pridala bazalku. Zatiaľ som paprikám odrezala klobúčiky (dosť nepodarene) a vydlabala jadierka. Hotovou zeleninovo-pšenovou zmesou som naplnila papriky do polovice a potom dala trochu brynze. Dala som znova pšenovú zmes a navrch som dala znova bryndzu. PLníme ešte horúcou zmesou, aby sa nám bryndza rozpustila. Hotovo.
  3. Kto chce, môže naplnené papriky dať ešte zapiecť na 10 minút do rúry, aby boli mäkšie. Musím povedať, že prvý pokus sa mi vydaril a s tou bryndzou to bolo super. Dobrú chuť.