Paprčkový perkelt
Paprčkový perkelt (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt.
20 minút príprava |
200 minút tepelná úprava |
Postup
- Paprčky dobre očistíme a dáme variť do osolenej vody. Varíme pomaly asi 3 hodiny, kým pôjde mäso od kosti.
- Po miernom vychladnutí mäso oberieme od kostí.
- Prvé dva kroky robí vždy manžel a teraz nastupujem ja. Z vývaru z vrchu odoberieme masť, na ktorej opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mletú červenú papriku a premiešame. Pridáme mäsko, lečo, korenie, podlejeme vývarom, v ktorom sa paprčky varili a povaríme. Už stačí krátko, dochutíme podľa potreby.
- K tomuto perkeltu robievam nokerle.