Paprčkový perkelt

Paprčkový perkelt (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Nastáva čas zabíjačiek, bravčových výrobkov, huspenín. My si doma varíme z paprčiek aj perkelt.

20 minút
príprava
200 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Paprčky dobre očistíme a dáme variť do osolenej vody. Varíme pomaly asi 3 hodiny, kým pôjde mäso od kosti.
  2. Po miernom vychladnutí mäso oberieme od kostí.
  3. Prvé dva kroky robí vždy manžel a teraz nastupujem ja. Z vývaru z vrchu odoberieme masť, na ktorej opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme mletú červenú papriku a premiešame. Pridáme mäsko, lečo, korenie, podlejeme vývarom, v ktorom sa paprčky varili a povaríme. Už stačí krátko, dochutíme podľa potreby.
  4. K tomuto perkeltu robievam nokerle.