Pappardelle s kačacinou a brusnicovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Cestoviny sú takou vďačnou surovinou, že sa o ich pôvod bijú všetky národy. Veď dnes
ich pripravíme s mäsom, zajtra so zeleninou, potom s rybou alebo na sladko... Napriek
jednoduchej príprave z nich vykúzlime vždy iný zážitok.
4 porcie |
80 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Zo surovín na pappardelle pripravíme hladké cesto a necháme ho hodinu odležať. Cesto vyvaľkáme a nakrájame na 3 cm široké rezance na stroji na cestoviny. Pappardelle varíme v osolenej vode 5 minút.
- Rúru predhrejeme na 200 °C. Kačacie prsia umyjeme, osušíme, kožu narežeme, osolíme a okoreníme. Prsia na koži prudko opečieme asi 5 minút, potom ich otočíme a pečieme ešte 2 minúty. Kačacie prsia zabalíme do alobalu a vo vyhriatej rúre pečieme asi 20 minút. 10 minút pred dokončením potrieme javorovým sirupom.
- Po upečení vyberieme, na panvicu odoberieme asi dve lyžice tuku, pridáme šalotku, urestujeme, zalejeme vínom, portským a vývarom. Varíme 3 minúty. Škrob so smotanou zmiešame a nalejeme do omáčky, varíme až kým nezhustne. Pridáme sušené brusnice, povaríme a dochutíme soľou, korením a cukrom. Kačacie prsia nakrájame na plátky, položíme na uvarené cestoviny a prelejeme omáčkou.