Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná

Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. novembra 2018

Jednoduché pečené kuracie stehná na červenom víne a karamelizovaná dula je perfektná kombinácia chutí.

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
100 g domáca
1
podľa chuti
100 ml
štipka
podľa chuti
Karamelizovaná dula:
1 ks
1 PL
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná som umyla, osušila kuchynským papierom.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala nakrájanú slaninu a opiekla.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Slaninu som vybrala na tanier a na tuku opiekla stehná z oboch strán.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Stehná som vyložila na tácku a do výpeku som pridala na kocky nakrájanú cibuľu.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K cibuli som pridala mletú červenú papriku,

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...zaliala červeným vínom a krátko som ju nechala prejsť varom.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som kuracie stehná, osolila, okorenila a pridala štipku rasce.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podliala som ich opäť červeným vínom a pod pokrievkou dusila na slabšom plameni 40 min.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom som ich odkryla a nechala opiecť z oboch strán.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dulu som umyla a osušila, ošúpala a nakrájala na malé kocky.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na malú panvičku som dala roztopiť maslo, pridala som cukor a spolu nechala skaramelizovať. Do karamelu som vložila kocky dule a zmiešala som ich s karamelom a iba krátko 2 min som ich za stáleho miešania varila, pridala som k nim 2 PL červeného vína zmiešala a odstavila zo sporáka.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Kuracie stehná som podávala s varenými cestovinami a dulami. Karamelovou šťavou s vínom som poliala stehná na tanieri. Prajem vám dobrú chuť.

    Panvicové pečené kuracie stehná na červenom víne s karamelizovanou dulou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Ešte keď, ako si pamätám, bola som dieťa, predávalo sa mnohé ovocie, aj zelenina, ktoré dnes len málo alebo vôbec vidieť, ale aj iné, ako napríklad spomínaná dula ( tú mama dávala medzi prádlo), figy, mišpule, baklažán, a podobne. Nevem, či som varenú dulu (kompót) jedla, ale je to možné, takže aj v tom to jedle je to podobé ako jabĺčko.
Nikdy ma nenapadlo takto urobiť dulu. Robíme len kompót a džem. K tomu kuraciemu mäsku je to určite delikatesa. V nedeľu vyskúšam. Ďakujem za nápad.
@evanaaa , vyskúšala som robiť podobne už ja jablko, ale tá chuť je neporovnateľná...proste dula má celkom inú chuť a ja som ju dusila ozaj len chvíľku kým sa nalepil karamel , aby zostala chrumkavá,to víno je tam delikatesa,nielen k mäsu sa hodí takto pripravená, ale aj k dezertom..

Pridaj komentár k receptu: