Bravčová panenka
Panenka s krupotom a pečeňovým krémom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčovú panenku odblaníme,
očistíme, ogrilujeme z každej
strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri
180 °C asi 8 – 9 minút doružova. Osolíme a koreníme.
- Krúpy varíme vo vode asi
20 minút. Cibuľku a cesnak nakrájaný
na plátky opražíme na masle
a olivovom oleji, pridáme hríby,
ďalej pražíme, podlejeme portským
vínom, necháme odpariť
alkohol a pridáme krúpy, podlejeme
vývarom a podusíme
2 minúty. Pridáme trošku šľahačky,
osolíme, okoreníme a nakoniec
pridáme maslo.
- Krém z pečienok: Pečienky
pražíme na olivovom oleji asi
1 minútu, pridáme brandy, zaflambujeme,
pridáme šľahačku, osolíme,
okoreníme, rozmixujeme
a prepasírujeme. Slaninu nakrájame
na plátky, dáme na plech na
papier na pečenie, sušíme v rúre
pri 150 °C asi 30 minút a servírujeme
na krupoto.
|