Bravčová panenka

Panenka s krupotom a pečeňovým krémom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú panenku odblaníme, očistíme, ogrilujeme z každej strany na olivovom oleji a dopečieme v rúre pri 180 °C asi 8 – 9 minút doružova. Osolíme a koreníme.
  2. Krúpy varíme vo vode asi 20 minút. Cibuľku a cesnak nakrájaný na plátky opražíme na masle a olivovom oleji, pridáme hríby, ďalej pražíme, podlejeme portským vínom, necháme odpariť alkohol a pridáme krúpy, podlejeme vývarom a podusíme 2 minúty. Pridáme trošku šľahačky, osolíme, okoreníme a nakoniec pridáme maslo.
  3. Krém z pečienok: Pečienky pražíme na olivovom oleji asi 1 minútu, pridáme brandy, zaflambujeme, pridáme šľahačku, osolíme, okoreníme, rozmixujeme a prepasírujeme. Slaninu nakrájame na plátky, dáme na plech na papier na pečenie, sušíme v rúre pri 150 °C asi 30 minút a servírujeme na krupoto.