Panenka s hubami a gaštanmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
15-18 minút
na 165 °C

Postup

  1. Bravčové filé očistíme od blán, krátko opečieme na olivovom oleji, osolíme a okoreníme. Na polovici masla opečieme najemno nakrájanú cibuľu a nakrájané huby, krátko ich rozmixujeme spolu s gaštanmi, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, strúhanku, soľ, korenie.
  2. Pobrušnicu namočíme do studenej vody, vyberieme, osušíme a roztiahneme na dosku. Na pobrušnicu dáme polovicu húb, na ňu položíme bravčové filé, na ktoré poukladáme lístky čerstvej šalvie, prikryjeme druhou polovicou húb a pevne zrolujeme do pobrušnice.
  3. Pečieme pri 165 °C asi 15 – 18 minút. Do výpeku pridáme portské víno, chvíľu povaríme a pridáme maslo, a už nevaríme.
  4. Ružičkový kel krátko uvaríme v osolenej vode a schladíme v studenej vode. Pappardelle uvaríme v osolenej vode, vyberieme, dáme na tanier, pokvapkáme olivovým olejom. Na ces-toviny dáme na masle podusený kel a nakrájané bravčové filé. Prelejeme šťavou.