Panenka s hubami a gaštanmi
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
15-18 minút na 165 °C |
Postup- Bravčové filé očistíme od blán, krátko opečieme na olivovom oleji, osolíme a okoreníme. Na polovici masla opečieme najemno nakrájanú cibuľu a nakrájané huby, krátko ich rozmixujeme spolu s gaštanmi, osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať, strúhanku, soľ, korenie.
- Pobrušnicu namočíme do studenej vody, vyberieme, osušíme a roztiahneme na dosku. Na pobrušnicu dáme polovicu húb, na ňu položíme bravčové filé, na ktoré poukladáme lístky čerstvej šalvie, prikryjeme druhou polovicou húb a pevne zrolujeme do pobrušnice.
- Pečieme pri 165 °C asi 15 – 18 minút. Do výpeku pridáme portské víno, chvíľu povaríme a pridáme maslo, a už nevaríme.
- Ružičkový kel krátko uvaríme v osolenej vode a schladíme v studenej vode. Pappardelle uvaríme v osolenej vode, vyberieme, dáme na tanier, pokvapkáme olivovým olejom. Na ces-toviny dáme na masle podusený kel a nakrájané bravčové filé. Prelejeme šťavou.
|