Panenka s cuketovým rizotom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
na 75 °C

Postup

  1. Očistenú a umytú bravčovú panenskú nasolíme a okoreníme a sprudka z každej strany opečieme. Po opečení zabalíme do potravinárskej fólie spolu s čerstvým majoránom. Dáme pomaly „tiahnuť“ pri teplote 75 °C asi 50 minút. Po upečení dáme schladiť do ľadu.
  2. Na olivovom oleji jemne urestujeme šalotku spolu s ryžou, nie dozlata. Podlievame bielym suchým vínom a zeleninovým vývarom. Varíme asi 15 minút. V druhej panvici na masle urestujeme cuketu nakrájanú na malé kocky.
  3. K uvarenej ryži pridáme urestovanú cuketu, maslo a parmezán, aby sme dosiahli krémovú konzistenciu. Podávame s panenkou, urestovanými zvyškami cukety a ozdobené jedlými kapucínkami.