Bravčová panenka
Panenka na špargľovom rizote
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup- Špargľu škrabkou
očistíme a uvaríme do polomäkka
vo vode s maslom, vínom
a so štipkou soli.
- Nakrájanú cibuľu s cesnakom
opražíme na oleji, pridáme ryžu,
zrnká ryže prehrejeme, prilejeme
víno a necháme vypariť. Postupne prilievame vývar, až
kým nebude ryža hotová, trvá
to 12 – 16 minút. Ryžu odstavíme,
pridáme oriešok masla, syr
Grana padano a pokrájanú špargľu.
- Panenku očistíme, osolíme
a okoreníme. Mäso opečieme zo
všetkých strán a vložíme piecť do
rúry na 10 – 12 minút na 180 °C. Panenku vyberieme
a necháme na tanieri prikrytú
alobalom chvíľu odpočívať.
Potom ju nakrájame na 1,5 cm
plátky a podávame na špargľovom
rizote.
|