Bravčová panenka

Panenka na špargľovom rizote

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Špargľu škrabkou očistíme a uvaríme do polomäkka vo vode s maslom, vínom a so štipkou soli.
  2. Nakrájanú cibuľu s cesnakom opražíme na oleji, pridáme ryžu, zrnká ryže prehrejeme, prilejeme víno a necháme vypariť. Postupne prilievame vývar, až kým nebude ryža hotová, trvá to 12 – 16 minút. Ryžu odstavíme, pridáme oriešok masla, syr Grana padano a pokrájanú špargľu.
  3. Panenku očistíme, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme zo všetkých strán a vložíme piecť do rúry na 10 – 12 minút na 180 °C. Panenku vyberieme a necháme na tanieri prikrytú alobalom chvíľu odpočívať. Potom ju nakrájame na 1,5 cm plátky a podávame na špargľovom rizote.