Panenka na šampiňónoch s tekvicovo-zemiakovým pyré

tinca - fotkatinca, 9. októbra 2016
Panenka na šampiňónoch s tekvicovo-zemiakovým pyré
Foto: tinca

Pôvodne som chcela urobiť z panenky steaky v prosciutte. Ale nakoniec som sa rozhodla pre tento recept. Bolo to chutné,najviac som si pochutila na pyré.

4-5
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
1 väčší ks
2 - 3 stručky
3 - 4 PL
1 ČL
1 ČL
 (sušený)
150 g
Tekvicovo-zemiakové pyré:
1 menší ks
3 - 4 väčšie ks
cca 50 g
 (na varenie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Panenku odblaníme a naporcujeme na asi 2 cm plátky, ktoré len trošku roztlačíme. Z oboch strán ju krátko opečieme na oleji a vyberieme. Vo výpeku si orestujeme cibuľu, pridáme cesnak pokrájané šampiňóny, drvené korenie, mletú papriku a soľ. Nakoniec opečené plátky panenky. Podlejeme vývarom /ja som mala z polievky/, alebo vodou. Ak je treba ešte dosolíme. Dusíme do mäkka. Pridala som aj 1 PL chilli omáčky, ale nemusí byť. Šťavu nakoniec zahustíme. Dochutíme koriandrom.

  2. 2

    Tekvicu hokkaido olúpeme, vyberieme vnútro a pokrájame na kocky. Uvaríme do mäkka v osolenej vode. Tak isto zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme. Potom tekvicu zmiešame so zemiakmi roztlačíme, pridáme maslo a smotanu a dobre vyšľaháme. Množstvo smotany neuvádzam, každý si pridá podľa toho, aké husté pyré chce mať. Nakoniec postrúhame muškátový oriešok.

  3. 3

    Želám dobrú chuť!

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
OoooooÓ! Dievča milé, @tinca šikovná, Tvoja vára je úžasne chutne vyzerajúca. Ak semo_tamo "čerkňeš" aj na moje rcp, zistíš, že mám vo veľkej obľube všetko, do čoho aj Ty dávaš huby. Všetko jedno aký druh a v akej úprave.
Super recept, vyskúšam. Len ja som uplne laik na varenie a máte tam napísané že šťavu nakoniec zahustíme...čím to mám zahustiť ?? Múkou či Solamilom či niečim podobným ?? Ďakujem :)
@tinu Zahustiť môžeš rôzne,tak ako píšeš,ale ak chceš zdravšie tak môžeš aj malým zemiakom,ktorý na jemno postrúhaš na strúhadle a necháš prevariť. Nech sa ti rcp vydarí!

Pridaj komentár k receptu: