Panenka na šampiňónoch s tekvicovo-zemiakovým pyré
Foto: tinca
Pôvodne som chcela urobiť z panenky steaky v prosciutte. Ale nakoniec som sa rozhodla pre tento recept. Bolo to chutné,najviac som si pochutila Zobraziť celý popisPôvodne som chcela urobiť z panenky steaky v prosciutte. Ale nakoniec som sa rozhodla pre tento recept. Bolo to chutné,najviac som si pochutila na pyré.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g |
|
|
|
|
|
1 väčší ks |
|
2 - 3 stručky |
|
3 - 4 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
(sušený) |
|
150 g |
|
Tekvicovo-zemiakové pyré: | |
1 menší ks |
|
3 - 4 väčšie ks |
|
cca 50 g |
|
(na varenie) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Panenku odblaníme a naporcujeme na asi 2 cm plátky, ktoré len trošku roztlačíme. Z oboch strán ju krátko opečieme na oleji a vyberieme. Vo výpeku si orestujeme cibuľu, pridáme cesnak pokrájané šampiňóny, drvené korenie, mletú papriku a soľ. Nakoniec opečené plátky panenky. Podlejeme vývarom /ja som mala z polievky/, alebo vodou. Ak je treba ešte dosolíme. Dusíme do mäkka. Pridala som aj 1 PL chilli omáčky, ale nemusí byť. Šťavu nakoniec zahustíme. Dochutíme koriandrom.
- 2
Tekvicu hokkaido olúpeme, vyberieme vnútro a pokrájame na kocky. Uvaríme do mäkka v osolenej vode. Tak isto zemiaky pokrájame na kocky a uvaríme. Potom tekvicu zmiešame so zemiakmi roztlačíme, pridáme maslo a smotanu a dobre vyšľaháme. Množstvo smotany neuvádzam, každý si pridá podľa toho, aké husté pyré chce mať. Nakoniec postrúhame muškátový oriešok.
- 3
Želám dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
udeľujem 5*