Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí fotorecept

folkon - fotkafolkon, 16. februára 2011
Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí (fotorecept)
Foto: folkon

Moje asi najobľúbenejšie jedlo v Thajsku (Pad Thai ani nič iné sa nechytá)....a že pri tom obrovskom výbere skvelých jedál je ťažko vybrať si Zobraziť celý popisMoje asi najobľúbenejšie jedlo v Thajsku (Pad Thai ani nič iné sa nechytá)....a že pri tom obrovskom výbere skvelých jedál je ťažko vybrať si to "naj".....žiaľ kari pasta ktorú som použil pri varení bola indická a zdala sa mi nejaká "iná", ani neviem prečo.....

4
porcie
10 minút
príprava
5-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g, bez kostí
1 ks
400 g
2-3 PL
2 PL
2 ks
podľa chuti
1-2 KL
1 ks
1 vetvička
5 ks
2 PL
  na ozdobu




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetko potrebné, pretože príprava jedla je skutočne expresná, kuracie mäso nakrájame na malé prúžky (samozrjem som zabudol na fotografii priložiť škoricu a koriander :D )

    Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takže nakrájame rajčiny na kocky, kaffirové lístky na tenké pásiky, pol cibule na kocky a pol na polkruhové plátky, otrháme lístky z thajskej bazalky a nakoniec veľkú chilli papričku na cca 3 cm kúsky pásiky, z nej vyberieme semiačka.....malé zelené a červené chilli krájam na kolieska, ale ak niekto nerád štipľavé nemusí pridať vôbec, stačí jedna veľká chilli paprička.

    Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom woku speníme na kocky nakrájanú cibuľku.

    Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme kari pastu a za stáleho miešania smažíme 1-2 minúty, kým krásne zavonia.

    Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme kuracie mäsko a poriadne posmažíme z oboch strán za stáleho miešania.....trvá to chvíločku tak 3 minúty, pozor, aby mäso nebolo príliš prepečené, tvrdé...

    Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Znížíme teplotu na strednú, pridáme zbytok cibuľky, rybaciu omáčku a škoricu. Poriadne premiešame.

    Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme tretinu kokosového mlieka, chilli (niečo si necháme na neskoršie dozdobenie), thajskú bazalku a rozdrtený alebo nastrúhaný palmový cukor a za stáleho miešania varíme cca 2 minúty...

    Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dolejeme zbytok kokosového mlieka, pridáme kaffirové listy a rajčiny a povaríme ďalšiu minútku, dve, kým nám omáčka nezhustne....

    Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotovo, ozdobíme lístkami koriandru a chilli a podávame s jasmínovou ryžou. Na stole by nemala chýbať rybacia omáčka, chilli, prípadne limetková šťava....

    Panaeng Kai - kuracie mäso v červenom karí (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

2010
Asi preto ako keby si porovnaval na slovensku svieckovu s gulasom .
Nemaju nic spolocne ale obidve jedla su dobre.
Thajske curry je uplne z inych surovin ako indicke curry.( citronova trava a krevetova pasta co obsahuje sa vobec nepouziva v indickej kuchyni).Plus proces pripravy je uplne iny , indicke je zo "suchych" surovin a thajske z "mokrych".
Ale vyzera super , bola aj tak dobra.
folkon
@2010 Ha ha...ta sviečková s gulášom ma vystihuje.....:D :D :D Mne sa tá kari pasta hneď nezdala, ale čo už keď iná nebola.....o Panang kari nehovoriac :D
Ďakujem za info, rada vždy pomôže a poteší......a bolo to v pohode chutnučké, skoro mi ani na obed do práce nezostalo ;)
alexdidi
Perfektný recept, ibaže k niektorým ingredienciam sa asi ťažko dostanem...
bozulka
To musí nádherne voňať!!! Sice bez názvu ale niekedy urobím,dobrá inšpirácia.Veľmi sa mi páči tvoj slovný súboj s 2010.
tinca
pekný rcp, ale niektoré suroviny mi nič nehovoria, absolútne. A kúpiť ich pre 1 osobu, tak to nie, to je príliš veľký luxus
folkon
@bozulka s 2010 to nie je slovný súboj, ja som urobil chybu, veď človek sa učí na vlastných chybách ;)
@tinca ja žial varím len pre 1 osobu,pre mňa, vždy len večer po príchode z práce a ešte dúfam, že mi zostane na druhý deň na obed....teraz som si spravil týťdeň ázijskej kuchyne, tak mi ani žiadne bylinky neprídu nazmar ;)
lucylee
@folkon úplne super, určite urobím! Mám všetko okrem červenej pasty...môžeš napísať zloženie červenej karí pasty, ktorú používaš?
kiminka1
Mǒže mi niekto poradiť, kde sa d´ kúpiť thajská bazalka??? Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia