Pagáčiky plnené zemiakovou kašou fotorecept

monda - bez fotkymonda, 19. novembra 2013
Pagáčiky plnené zemiakovou kašou (fotorecept)
Foto: monda

Tieto pagáčiky nám vždy piekla moja mama. Veľmi sme ich mali radi ako deti ,ale aj ako dospelí . Ja som sa ich naučila Zobraziť celý popisTieto pagáčiky nám vždy piekla moja mama. Veľmi sme ich mali radi ako deti ,ale aj ako dospelí . Ja som sa ich naučila tiež robiť.,Je to už dlho čo ich pečiem - ochutnajte , recept ponúkam ,sú vynikajúce.

40 minút
na 200 °C

Suroviny

30 dkg
1/2 dcl
1/2 kocky
1,5 dcl
1 čl
podľa chuti
Plnka:
podľa chuti
3  ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Najskôr si spravíme kvások. Do hrnčeka rozdrobíme droždie , pridáme 1 čaj.lyž. kryšt.cukru a medzi prsty múky a 1/2 dcl mlieka. Necháme nakysnúť. Do misky si dáme múku, soľ, olej ,kvások a mlieko. Vypracujeme cesto , dáme ho nakysnúť.

  2. 2

    Potom si zemiaky dáme variťv osolenej vode. Ked sú uvarené , tak si ich spravíme na kašu. Pridáme trošku oleja, majoránky, mletého čierneho korenia a strúčik postrúhaného cesnaku. Dobre vymiešame ,ale nie úplne tak ako na pyré, aby nebola kaša úplne riedka. Tak akurát musí byť , aby nám nevytekala pri pečení.

  3. 3

    Z cesta si povykrajujeme kúsky. Naplníme ich zemiakovou kašou.

    Pagáčiky plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom ich stočíme do tvaru ako buchty.

    Pagáčiky plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prevrátime ich na opačnú stranu a vypracujeme dlaňou na placku, asi 3 mm hrubú, to stačí .lebo oni nám ešte nakysnú. Popicháme ich vydličkou.

    Pagáčiky plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme ich na vymastený plech a potrieme ich olejom. Ešte ich necháme chvíľku nakysnúť pokiaľ sa nám trúba rozohreje asi tak 15 minút. Pečieme na 200 stupňov v elektric. trúbe asi 40 minút.

    Pagáčiky plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ked sú upečené tak ich znovu potrieme olejom.

    Pagáčiky plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ešte horúce ich vyberieme z plechu a dáme ich do misky ,tak ako je na obrázku , to znamená ,že aby v miske boli v smere zvislo, lebo keby sme ich dali na seba tak by sa nám moc zvlhčili a boli by vlhké.

    Pagáčiky plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A veľmi dobre chutia ešte teplé s mliečkom. Odporúčam.

    Pagáčiky plnené zemiakovou kašou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

eviana
Mne sa tieto Tvoje pagáčiky veľmi páčia a ešte viac sa mi páči, že si sem dala recept, ktorý Ti pripomína maminku a detstvo... Sú to krásne recepty a je veľmi dôležité, aby sme ich odovzdávali ďalej... u mňa 5*, aj KK a isto vyskúšam, ako tie pagáčiky Tvojej maminky a teraz už aj Teba chutia... som na ne veľmi zvedavá :)
radost
toto pekávala moja -dnes už nebohá-priateľka..luxus..žeby som skúsila..??
hubata
A len tak málo? Musí to byť ohromne voňavá, chrumkavá dobrota. Ukladám do KK, takýto typ pagáčikov nepoznám, vyskúšam, istotne sa stanú našimi obľúbenými. S tým kyslým mliekom to bude super. Vďaka za pekné foto, popis a krásnu vôňu.
ariela6
tiež sa mi pačia tvoje pagačiky ancickine beluše som už viac krat robila su super a tieto tvoje pagačiky tiež skusím dik za dobry recept
mariamka
vyzeraju velmi chutne tieto posusiky, napadlo ma, co tak tu plnku pokrstit oskvarkami, :) dobry tip na spotrebovanie kase, u nas by sa po nich urcite zaprasilo, dakujem :)
monda
dakujem za všetky komentáre :-) do plnky -kaše môžete ešte pridať aj napríklad osmaženú slaninku , alebo kúsky údeného mäska, aj s tým som to už robila, ale to je už na vás.
nika72
mňam....k tomu kyslá polievka a obed hotový ....super uložené 1*****
havino
u nás posúšky tiež, plnené aj popučenými zemiakmi, s tou majoránkou si ma prekvapila, určite otestujem, plním aj kyslou kapustou zmiešanou so zemiakmi popučenými a usmaženou slaninou,alebo len čistou kyslou kapustou so slaninou, kapustníky, pekne ich máš, len sadnúť a zahryznúť
hannah22
jej mne to pripomína poplanky, mama vždy nechala trochu cesta na chlieb a naplnila varenými zemiakmi, tie sa potom upiekli a nám detom velmi chutili, tvoje sú prepracovanejšie ale spomienka sa vynorila, dík...5*
welwet
pekne su a verim, ze aj chutne ... ja davam len udusene a roztlacene zemiaky na veeelmi vela smazenej cibule a tie su tiez super
nika72
vyskúšanééééééééé a super na budúce si ešte do tej plnky pridám dusenej cibuľky.... díky super recept
monda
@nika72 - no tak to ma teší že sa ti vydarili a chutili ,len tak dalej, :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia