Pagáčiky plnené zemiakovou kašou (fotorecept)

Autor receptu: monda

Tieto pagáčiky nám vždy piekla moja mama. Veľmi sme ich mali radi ako deti ,ale aj ako dospelí . Ja som sa ich naučila tiež robiť.,Je to už dlho čo ich pečiem - ochutnajte , recept ponúkam ,sú vynikajúce.

40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si spravíme kvások. Do hrnčeka rozdrobíme droždie , pridáme 1 čaj.lyž. kryšt.cukru a medzi prsty múky a 1/2 dcl mlieka. Necháme nakysnúť. Do misky si dáme múku, soľ, olej ,kvások a mlieko. Vypracujeme cesto , dáme ho nakysnúť.
  2. Potom si zemiaky dáme variťv osolenej vode. Ked sú uvarené , tak si ich spravíme na kašu. Pridáme trošku oleja, majoránky, mletého čierneho korenia a strúčik postrúhaného cesnaku. Dobre vymiešame ,ale nie úplne tak ako na pyré, aby nebola kaša úplne riedka. Tak akurát musí byť , aby nám nevytekala pri pečení.
  3. Z cesta si povykrajujeme kúsky. Naplníme ich zemiakovou kašou.
  4. Potom ich stočíme do tvaru ako buchty.
  5. Prevrátime ich na opačnú stranu a vypracujeme dlaňou na placku, asi 3 mm hrubú, to stačí .lebo oni nám ešte nakysnú. Popicháme ich vydličkou.
  6. Dáme ich na vymastený plech a potrieme ich olejom. Ešte ich necháme chvíľku nakysnúť pokiaľ sa nám trúba rozohreje asi tak 15 minút. Pečieme na 200 stupňov v elektric. trúbe asi 40 minút.
  7. Ked sú upečené tak ich znovu potrieme olejom.
  8. Ešte horúce ich vyberieme z plechu a dáme ich do misky ,tak ako je na obrázku , to znamená ,že aby v miske boli v smere zvislo, lebo keby sme ich dali na seba tak by sa nám moc zvlhčili a boli by vlhké.
  9. A veľmi dobre chutia ešte teplé s mliečkom. Odporúčam.