Pagáče Prešov (fotorecept)

Autor receptu: stefanm

Bývam v Prešove a toto mesto milujem.Ale milujem aj kysnuté pagáče.Tak som svoje lásky v tejto práci spojil v názve a mohol som v mojom milovanom meste jesť moje milované pagáče!!!

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Aby sa nám dielo vydarilo musíme ho robiť s láskou.A to sa dá len v príjemnom prostredí.Preto som si na prípravu obľúbených kysnutých pagáčov vybral mesto Prešov.Vy si robte svoje obľúbené jedlá kde sa vám zachce!!!
  2. Uvarené,pretlačené zemiaky osolíme,dochutíme drveným majoránom,zelenou petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť.
  3. Podľa svojich skúseností si pripravíme kysnuté cesto (ja robím v domácej pekárni)
  4. Kúsky cesta naplníme zemiakmi , ...
  5. ... zabalíme , ...
  6. ... rozvaľkáme na pagáč a ...
  7. ... na suchej panvici opečieme.
  8. Po zmäknutí ich pomastíme roztopenou masťou a ...
  9. ... podávame.
  10. Ja som ich jedol s fajnou fazuľovou polievkou a zapíjal (@jezibabka1) pivom.
  11. Po takej večeri sa v milovanom meste krásne spí.