Pagáče Prešov (fotorecept)
Autor receptu: stefanm
Bývam v Prešove a toto mesto milujem.Ale milujem aj kysnuté pagáče.Tak som svoje lásky v tejto práci spojil v názve a mohol som v mojom milovanom meste jesť moje milované pagáče!!!
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Aby sa nám dielo vydarilo musíme ho robiť s láskou.A to sa dá len v príjemnom prostredí.Preto som si na prípravu obľúbených kysnutých pagáčov vybral mesto Prešov.Vy si robte svoje obľúbené jedlá kde sa vám zachce!!!
- Uvarené,pretlačené zemiaky osolíme,dochutíme drveným majoránom,zelenou petržlenovou vňaťou a necháme vychladnúť.
- Podľa svojich skúseností si pripravíme kysnuté cesto (ja robím v domácej pekárni)
- Kúsky cesta naplníme zemiakmi , ...
- ... zabalíme , ...
- ... rozvaľkáme na pagáč a ...
- ... na suchej panvici opečieme.
- Po zmäknutí ich pomastíme roztopenou masťou a ...
- ... podávame.
- Ja som ich jedol s fajnou fazuľovou polievkou a zapíjal (@jezibabka1) pivom.
- Po takej večeri sa v milovanom meste krásne spí.