Paella s morskými plodmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu a cesnak olúpeme
a najemno nasekáme. Slávky
a ráčiky očistíme.
- Na veľkej
panvici rozohrejeme olivový
olej a slávky v ňom krátko
opekáme, kým sa neotvoria.
Pridáme ráčiky a tiež ich opečieme.
- Potom všetko vyberieme
a uložíme do tepla.
Na tuku necháme urestovať
cibuľu a cesnak. Prisypeme
šafran s mletou paprikou
a pridáme bobkový list,
soľ a korenie.
- Primiešame
ryžu a opečieme ju. Potom
prilejeme zohriaty vývar.
Necháme asi 25 minút dusiť
na miernom ohni, osolíme,
okoreníme.
- Na hotovú ryžu
rozdelíme mušle a ráčiky
a posypeme sekanou petržlenovou
vňaťou.
|